Unghii cu gel – Cauze care duc la deteriorare

 advertising.ringier
.

Toate femeile se gândesc ce unghii cu gel s-ar potrivi cel mai bine cu garderoba lor. Dar doar câteva zile mai târziu, exact când ești pe cale să admiri frumusețea vârfurilor degetelor, arunci o privire la tastatură și realizezi că ceva nu este în regulă cu manichiura ta. 

Poți vedea unde a început să se decojească gelul: chiar acolo, în vârful degetului. Dacă te întrebi – „De ce nu rezistă unghiile cu gel?' – îți vom spune care sunt posibilele cauze și ce poți face pentru ca manichiura ta să reziste mai mult. Probabil ca ai nevoie de un kit unghii cu gel.

Unghii cu gel deteriorate – Cauze posibile

Cuticulele nu au fost pregătite, și acesta poate fi motivul pentru care apar ridicări. Există o întărire insuficientă a unghiilor cu gel din cauza uleiului în exces și umezeala de pe placa unghiei. Au fost aplicate mai multe straturi de gel. Nu a fost aplicat niciun strat de bază și niciun strat superior. Marginile unghiilor tale nu au fost bine vopsite. Unghiile cu gel sunt expuse la condiții dificile.

Unghii cu gel – Probleme cu aderența 

Este nevoie de multă stăpânire de sine pentru a nu decoji și smuci unghiile cu gel atunci când vezi un mic cip pe o unghie. Deși nu se pare că îndepărtarea gelului va face mult rău la prima vedere, poate deteriora grav unghiile, lăsându-le să se simtă fragile după aceea. Keratina, aceeași proteină care alcătuiește părul, alcătuiește și unghiile naturale. Când aplici unghii cu gel, ingredientul se leagă de patul unghiei și asigură că nuanța rămâne intactă pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, dacă smulgi și decojești gelul, o parte din cheratină va fi îndepărtată. Acest lucru oferă șanțuri patului unghiei și o textură neclară. Pot dura multe luni pentru ca toate daunele să fie remediate și să fie înlocuite cu unghii sănătoase.

Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci?

Acolo unde gelul are probleme, sigilează unghia cu un strat superior. După manichiură, nu trebuie să-ți tai sau să pilești unghiile. Odată ce unghiile cu gel au fost aplicate și uscate, unul dintre sfaturile de top, este să nu pilești sau să tai unghiile. În schimb, așteaptă până când unghiile au crescut și ești gata să le îndepărtezi. Este posibil ca după două-trei săptămâni unghiile tale să fi crescut atât de mult încât să nu-ți mai placă. Cu toate acestea, nu le pili și nu le tăia, deoarece acest lucru va îndepărta sigiliul (top coat) de pe margine. Este aproape sigur că acest lucru va duce la ridicare și ciobire, sau mai rău, la retenția de umezeală care poate duce la infecția unghiei.

Kit unghii cu gel

Cumpărarea unui kit unghii cu gel, te asigură că vei avea și ulei de cuticule care va ajuta la menținerea stării unghiilor și a pielii. Uleiurile bogate în nutrienți au potențialul de a îmbunătăți fluxul de sânge în jurul unghiei, ceea ce, la rândul său, încurajează dezvoltarea unghiei. În plus, poate proteja strălucirea unghiilor. Aplică uleiul de două ori pe zi. Straturile subțiri și netede sunt esențiale pentru o manichiură cu unghii cu gel de lungă durată, fără lifting, indiferent dacă manichiura este făcută acasă sau de către un profesionist.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton