Vedete și personalități la Avanpremiera Art Safari Love Edition. Invitații au admirat capodopere cu și despre dragoste de la National Portrait Gallery din Londra, în premieră la București

 bogdan.galca
.
  • Ministrul Culturii, Raluca Turcan, alături de ambasadori, personalități, vedete TV, actori, artiști și reprezentanți ai mediului de business au participat la avanpremiera celui mai hot eveniment al verii, Art Safari Love Edition, din 29 iunie;
  • Printre aceștia: Andreea Esca, Horia-Roman Patapievici, Andreea Brașovean, Lia Bugnar, Crina Semciuc, Aida Economu, Maria Obretin, Cornel Ilie, Anca Vlad, Alex Gâlmeanu, Aylin Cadîr, Magda Catone, Marius Pancu, Paula Rusu și alții;
  • Invitații au vizitat în premieră expoziția Love Stories, pentru prima dată la București, care prezintă peste 100 de capodopere de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney din colecția renumitului muzeu londonez National Portrait Gallery, Londra;
  • Și expoziția de artă românească dedicată pictorului Constantin Artachino (1870-1954), cu o scenografie surprinzătoare semnată de talentatul scenograf și designer Cosmin Florea, i-a impresionat pe invitați;
  • Pe lângă cele patru expoziții, Art Safari expune și o serie de instalații în Palatul Dacia-România, impresionând prin cea mai instagramabilă fațadă din Centrul Vechi: o instalație cu ursuleți de pluș de mari dimensiuni. Art Safari Love Edition poate fi vizitat până pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-România, din strada Lipscani 18-20, București.
alex-gaelmeanu-sai-claudiu-saerbanalex-gaelmeanu-sai-claudiu-saerban

Love Stories', curator: Lucy Peltz, expoziție realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery, Londra

Expoziția este o incursiune în intimitatea celor mai faimoase cupluri, din secolul al XVI-lea până în prezent: Victoria și David Beckham, Yoko Ono și John Lennon, Harry și Meghan Markle, Prințesa Diana și Prințul Charles, Linda și Paul McCartney, Salvador și Gala Dalí.

Portretele expuse la București urmăresc chipul schimbător al iubirii, printr-o serie de povești reale dominate de pasiune și tragedie. Love Stories' este o expoziție-odă închinată dragostei. De la ideea că dragostea era o boală periculoasă, până la celebrarea contemporană a acesteia ca modalitate de a găsi împlinirea în viață, iubirea a fost o trăsătură constantă și definitorie pentru umanitate.

„Love Stories' cuprinde și o secțiune românească cu opere semnate de artiști români, printre care marele pictor Nicolae Grigorescu, dar și corespondența de dragoste dintre Constantin Brâncuși și una din marile sale iubiri, dansatoarea Florence Meyer. Instalația creată de artista Ana Bănică, „A+B și câteodată C', care ilustrează 868 de ipostaze din viața cotidiană a unui cuplu, alături de un mural cu care rezonează majoritatea cuplurilor, este una din atracțiile expoziției Love Stories.

Constantin Artachino (1870 – 1954), curator: Elena Olariu, expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București

Pictor simbolist, elev al lui Theodor Aman, prieten bun și coleg de școală la Paris cu Ștefan Luchian, Artachino este un adevărat maestru al portretelor și peisajelor. Impresionează prin tușe de catifea, iar noua expoziție din cadrul Art Safari cucerește publicul și printr-o scenografie menită să ofere o experiență imersivă în universul artistului și în lumea pe care a zugrăvit-o cu atâta eleganță.

Artistul a fost fascinat de lumea orientală, de Dobrogea cu multiplele ei influențe, iar acest lucru este de la sine înțeles în expoziție. Elemente de port tătăresc și turcesc și obiecte specifice acestor culturi au fost aduse de la Muzeul Satului și de la Muzeul Național al Țăranului pentru a întregi expoziția.

Scenografia este semnată de Cosmin Florea, unul dintre cei mai apreciați scenografi de teatru. A colaborat cu regizori importanți din România și Franța, iar în anul 2022 a câștigat premiul Uniter pentru cea mai bună scenografie. Pădurea spânzuraților' (regie Radu Afrim), „Exil' (regie Alexandra Badea) sunt câteva din piesele de teatru reprezentative pentru universul său.

Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), artistul Grădinilor Suspendate, expoziție îngrijită de: Anamaria Smigelschi, text curatorial de Andrei Pleșu

Art Safari expune pânze abstracte și de dimensiuni mari, dar și sculpturi semnate de unul dintre cei mai importanți pictori postmoderni români, Ion Alin Gheorghiu. La Art Safari a fost refăcut și o parte din atelierul său, unde piesa de rezistență este o lucrare pe șevalat pe care nu a mai apucat să o finalizeze.

Nymphs and Zombies: Ondines Hope and Barakas Despair', curator: Ruth Hibbard

Doi artiști contemporani, cu două viziuni diametral opuse, uniți într-o expoziție neconvențională. Un duel al emoțiilor puternice, între Bine și Rău. Ondine Slimovschi (n. 1982) este o artistă a mitologiei senine și a bestiarului basmelor frumoase. Folosește portretul feminin ca instrument prin care sugerează emoții puternice, iar Paul Baraka (n. 1994) este un artist care se concentrează pe subiecte șocante și provocatoare. Abordarea sa este și una critică, evidențiind banalitatea răului prin sarcasm și ironie.

Program Art Safari (30 iunie-10 septembrie 2023)

  • Joi-duminică – 12:00-21.00; Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile și prosecco)
  • Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare
  • Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București
 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton