Vezi aici 3 idei de rețete delicioase și ușor de preparat, cu care vei da pe spate pe oricine!

 advertising.ringier
.

Să gătești rețete delicioase, care se prepară și ușor e destul de complicat, însă, dacă te documentezi cum trebuie, poți descoperi numeroase de idei pentru a realiza acest lucru. Chiar dacă ai experiență sau nu, cu timpul vei învăța micile secrete ale artei culinare și le vei pune în aplicare atunci când decizi să încerci ceva nou, făcând tot felul de artificii. Din fericire, acest articol ți-a pregătit câteva idei de astfel de rețete numai bune de luat în calcul, dacă vrei să impresionezi pe cineva, fără să depui prea multă muncă sau să lași extrem de multă mizerie în urmă.

Iată ce rețete poți pune în aplicare pentru a-i impresiona pe cei dragi

1.     Orez sârbesc cu piept de pui

Prima idee de rețetă, cu un timp de preparare redus, dar care are și un gust incredibil de bun este orezul sârbesc cu piept de pui. Având nevoie de doar câteva ingrediente, începe prin a tăia o ceapă, un ardei gras și un morcov, iar apoi călește-le bine într-o oală. După ce acestea au fost gătite bine, adaugă orezul peste ele, după ce l-ai lăsat la înmuiat cel puțin o oră și l-ai spălat suficient de bine, iar apoi omogenizează-le. Pasul următor este să adaugi apa peste, care trebuie să fie mai mare cu 2 degete decât nivelul acestora, alături de sare și lasă la fiert, cu capacul pus și foc mediu, până ce acestea se gătesc bine. La final, adaugă o conservă de roșii cuburi și amestecă bine, iar după alte câteva minute poți opri focul. Pieptul de pui se taie după bunul plac, se condimentează cu ce vrei și se prăjește bine în tigaie, fără prea mult ulei.

2.     Chili con carne

În continuare, o altă rețetă numai bună de luat în calcul, atunci când vrei să încerci ceva nou și delicios, este chili con carne, care merge servită oricând, alături de o garnitură precum orez sau, pur și simplu cu niște castraveți murați. Pentru asta, vei avea nevoie de carne tocată de vită sau amestec, o ceapă și un ardei gras, puțin sos de roșii și 2-3 conserve de fasole. După ce ai călit ceapa și ardeiul, urmează să adaugi carnea tocată și s-o condimentezi exact așa cum vrei, amestecând bine și lăsând totul pe foc preț de câteva minute, cu capacul pus. La final, adaugi sosul de roșii și fasolea, spălată bine înainte, amesteci din nou și, după alte câteva minute, poți opri focul și te poți bucura de ceea ce ai gătit!

3.     Tocăniță de cartofi cu carne de vită

Nu în ultimul rând, o altă rețetă îndrăgită de mulți oameni, tocănița de cartofi cu carne de vită este un preparat clasic, ce merge servit la orice masă, care are, totuși, un timp de preparare puțin mai ridicat, dar care va face totul să merite. Pentru asta, ai nevoie de un kg de cartofi, carne de vită, o ceapă, un ardei gras, sos de roșii și verdeață proaspătă. Dacă vrei să reduci semnificativ timpul de preparare al acestei rețete sau al oricărei alta, poți să apelezi la un multicooker de pe Altex.ro și îți vei mulțumi singur/ă pentru alegerea făcută!

Prin urmare, pentru ca toate persoanele dragi să te laude și să fie mândre de progresul tău pe plan culinar, atunci oricare dintre rețetele de mai sus sunt potrivite pentru acest lucru. Urmărește rețeta pas cu pas și nu ai cum să dai greș, fiind foarte ușor de preparat!

Sursă foto: Pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton