Vrei ca bebelușul tău să aibă un somn liniștit și neîntrerupt? Este mai simplu decât credeai

 advertising.ringier
.

Ca proaspătă mămică, auzi zilnic în jurul tău cât de greu este să te descurci cu un bebeluș atunci când vine vorba despre programul lui de somn. Multe mame se plâng, și pe bună dreptate, că nu știu ce să facă încât să nu-și trezească bebelușul atunci când acesta adoarme foarte greu, pentru că fusese foarte agitat pe tot parcursul zilei. Unele spun că pentru ele funcționează să asculte de instinctul bebelușului și să îi urmeze ceasul lui biologic, punându-l la somn doar atunci când acesta o cere și lăsându-l așa până se trezește singur. Altele spun că încă din primele zile de viață i-au format un program de somn fix, pe care îl respectă cu sfințenie.

Este de înțeles că ai anumite anxietăți despre ce este mai bine să faci pentru puiuțul tău, încât să aibă parte de o dezvoltare sănătoasă, așa că poți citi lista de mai jos de unde să încerci fiecare dintre sfaturi, pentru a vedea ce se potrivește mai bine pentru cel mic.

Uite ce să faci pentru a-i forma copilului tău obiceiuri sănătoase cu privire la somn:

Alege un pătuț potrivit

Există un trend în ultimul timp care vorbește despre cum unele mame aleg să își pună copilul la somn în paturi diferite în funcție de vârsta pe care o au între 0 și 3 ani, dar acest lucru nu face decât să îngreuneze procesul de adaptare al copilului de la un loc la altul. Mai bine te poți orienta după un singur pat care să se potrivească pentru o perioadă mult mai lungă de timp, unde îl poți pune liniștită la somn din prima lună și până la ultima recomandată. După ce îl achiziționezi, orientează-te și după lenjerii potrivite, de exemplu lenjerii de pătuț 120×60 de la babyneeds.ro, realizate din materiale de bună calitate, care să permită o odihnă excelentă.

Folosește o boxă pentru sunete

Ca să nu stai cu stresul că bebelușul se poate trezi la primul scârțâit de ușă, îl poți învăța încă din primele zile de viață cu faptul că poate să adoarmă și atunci când nu este liniște deplină. Poți să cumperi o boxă care are incorporate deja diferite tipuri de sunete: ciripit de păsări, zgomote de ploaie sau sunete albe, pe care să pornești atunci când vine ora de somn. În acest mod, vei ști că dacă vei face și tu un mic zgomot într-o altă cameră, nu îi vei întrerupe ciclurile de somn.

Încearcă o lampă de veghe

În același mod în care funcționează boxele cu sunet, așa și lămpile de veghe sunt o modalitate bună prin care poți să îi creezi copilului tău o atmosferă relaxantă, pe care să o asocieze cu ora de dormit. Există multe variante pe piață, dar toate au același scop: de a lumina o parte din încăpere sau de a proiecta pe tavan culori calde sau modele simpatice, pe care copilul să le vadă și să înțeleagă ce se întâmplă. Studiile dovedesc că cei care cresc în astfel de camere amenajate după toate standardele de odihnă și liniște, au parte de o dezvoltare mult mai bună.

Acestea fiind zise, acum ai aflat cum trebuie să te mobilizezi în privința garantării unui somn odihnitor pentru copilul tău. Cu siguranță ai mai scăpat din câteva din anxietățile pe care le aveai și nu rămâne decât să alegi cele mai potrivite lucruri pentru el.

sursa foto: pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton