Vrei să recreezi magia filmelor la tine acasă? Află cum îți poți transforma beciul într-un mini-cinema modern și confortabil

.

Serile cu familia, cu prietenii sau în cuplu sunt exact ceea ce ai nevoie ca să-ți reîncarci bateriile după o săptămâna grea, iar ce activitate poate fi mai relaxantă decât vizionarea unui film sau a unui serial captivant? Cuibărește-te într-un fotoliu moale cu un bol mare de popcorn în mână și bucură-te de experiența unui cinema privat pe care îl poți amenaja simplu și eficient urmând pașii de mai jos.

Iată de ce ai nevoie pentru a transforma beciul sau subsolul casei într-un mic cinematograf


Dacă beciul nu-ți mai este util ca spațiu de depozitare, transformarea acestuia într-o sală de film este o opțiune viabilă datorită avantajelor pe care le prezintă în comparație cu celelalte încăperi. Este un loc întunecos, optim pentru proiectarea imaginilor, cât și bine izolat fonic, astfel vecinii sau ceilalți membrii ai familiei nu vor fi deranjați de zgomot. Cât de departe poți merge cu amenajările ține de dimensiunile beciului, însă există câteva lucruri esențiale de care trebuie să te ocupi indiferent de cât de mult spațiu dispui.


  1. Proiector sau televizor?

Înainte de toate trebuie să te decizi dacă vrei să optezi pentru un proiector sau un televizor smart. Un televizor cu dimensiuni mari poate fi destul de costisitor, însă este mai ușor de instalat și de utilizat, în timp ce un proiector este mai accesibil ca preț, dar mai greu de montat. Cu toate acestea, costurile adiționale pe care le presupune un proiector – sistemul de sunet sau boxele externe, instalarea, ecranul de proiecție – oferă câștig de cauză unui smart TV de calitate, mai ales pentru numeroasele sale avantaje: calitatea imaginii, contrastul, sistemul de sunet încorporat, rezoluția, luminozitatea ajustabilă etc.

  1. Elemente esențiale de design

Spațiul tău de relaxare trebuie să fie decorat eficient, dar și cu gust. Paleta cromatică este extrem de importantă, de aceea este indicat să optezi pentru două nuanțe de bază (cele mai safe fiind negru, bej, maro, alb și gri) și o nuanță de contrast (unde puteți opta pentru culori mai intense precum roșu). Dacă pardoseala beciului este prea rece și anostă, cum este cea din ciment sau beton, iar tu preferi finisajele moderne din lemn, atunci cea mai bună opțiune este parchetul dublu stratificat. Acest tip de parchet asigură un confort termic sporit și poate fi instalat direct peste planșeele din beton, spre deosebire de parchetul laminat sau cel din lemn masiv. Pe site-ul Valprestparchet.ro ai la dispoziție o varietate de culori și finisaje care să meargă mână-n mână cu ideile tale de renovare.


  1. Nu neglija sistemul de iluminat

Cu toate că sălile de cinema sunt de regulă întunecoase, ai nevoie de lumina adecvată pentru a te putea deplasa dintr-un loc în altul fără să te accidentezi sau pentru confortul ochilor. Este recomandat să optezi pentru un întrerupător cu variator sau corpuri de iluminat cu putere reglabilă. Cele mai compacte și adecvate unei săli de film moderne sunt spoturile LED, care atent dispuse îți vor asigura un confort de vizionare sporit.

  1. Asigură un bun semnal WiFi

În locuri izolate precum subsolul, semnalul s-ar putea să nu fie cel mai optim pentru streaming, indiferent de ce platformă folosești. Dacă viteza de internet este minimă (sau inexistentă) și nu primești semnal direct de la router, atunci ai nevoie de un amplificator WiFi, cu funcții și caracteristici specifice dispozitivelor de care dispui.

Dacă spațiul îți permite, nu te plafona! Poți extinde „proiectul’ până la amenajarea unui minibar sau a unui spațiu de jocuri video. Tu la ce te-ai gândit?

Sursa foto: Unsplash.com