Patru ingrediente cu care poți să înlocuiești maioneza pentru o salată de boeuf sănătoasă. În perioada Crăciunului, gospodinele prepară fel și fel de delicii culinare, care sunt totodată și 'bombe calorice' pentru cei care țin la silueta lor. Ei bine, dacă vrei totuși să mai ai pe masa bogată de Crăciun și preparate culinare sănătoase, iată 4 ingrediente cu care poți să înlocuiești maioneza clasică de pe salata de Boeuf. Ce-i drept, aceasta nu are cum să lipsească de pe masă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Paște, Crăciun și Revelion. Deși este bogată în legume și totodată în vitamine, maioneza este cu adevărat produsul care poate aduce multe kilograme în plus. Suntem sigur că mulți se feresc de ea, mai ales când lângă sunt și sarmalele și numeroase preparate culinare delicioase.
Citește și: Rețetă de salata boeuf cu carne de vită
Citește și: Rețetă de salată de boeuf de post.Simplă și gustoasă!
Citește și: Theo Rose a dezvăluit sexul copilului, într-un mod inedit.Detaliul care a dat-o de gol
Citește și: Andreea Antonescu a publicat primele imagini cu fiica ei nou-născută:„Suntem foarte bine și liniștite'
4 ingrediente cu care poți să înlocuiești maioneza pentru o salată de boeuf sănătoasă
Ei bine, a sosit momentul în care nu trebuie să mai eviți salata de boeuf doar din cauza maionezei, care este ca o bombă calorică. Tot ceea ce trebuie să faci este să înlocuiești acest produs cu alte 4 ingrediente, recomandate în această perioadă a anului. Mai concret, în loc de maioneză poți oricând să folosești iaurtul grecesc cu puțină grăsime ca și înlocuitor.
De asemenea, o altă variantă este maioneza vegană, fără grăsime. Și Humusul intră în categoria opțiunilor accesibile din toate punctele de vedere, cât și sănătoase. Ultima, dar și cea mai bună soluție este constituită de maioneza din avocado, care este, de fapt, un piure cu o consistență ca a iaurtului.
Rețetă salată de boeuf clasică – Ingrediente
- -1,5 kg cartofi roz
- -500 g morcov
- -500 g castraveți murați
- -1 rădăcina de pătrunjel
- -jumătate rădăcina de țelină
- -700 g carne de vită (rasol)
- -1 bucată os cu maduvă
- -1 lingură de muștar
- -500 g maioneză
- -sare, piper, ardei iute
Rețetă salată de boeuf clasică – Mod de preparare
Prima dată se pun la fiert osul și carnea. Se dau în clocot în apă cu asre, iar când clocotesc, se aruncă apă, se spală bine oală, carnea și osul și se pun din nou la fiert, împeună cu 1 linguriță cu vârf de sare. Se lasă să dea în clocot, se adună spumă, dacă mai este nevoie, apoi se adaugă și un ardei iute și câteva boabe de piper întregi.
Între timp, se pun la fiert și legumele, care se lasă la fiert până când sunt bine pătrunse. Se scot legumele și se lasă până când se răcesc bine. Se taie legumele cubulețe cam de 3-4 mm, nu mai mari. Legumele trebuie să fie vizibile în salată, dar nu exagerat de mari sau mici.
Se taie doar 3/4 din castraveți, se adaugă muștarul, sare și piper, jumătate din maioneză și se amestecă ușor. Se degusta și acum, dacă mai este nevoie, se mai adaugă castraveți murați, maioneză, sare și piper, până când se ajunge la gustul dorit. Poftă bună!
Sursă foto: Facebook