Cum se prepară arancini, preparatul italienesc care te cucerește de la prima gustare

.

Arancini se fac cu carne și orez și sunt un deliciu. Se servesc fierbinți, alături de o salată proaspătă sau de un sos de roșii aromat. Sunt ideale atât ca aperitiv, cât și ca gustare sau chiar fel principal. Acest preparat italienesc te cucerește de la prima gustare. Nu ezita să repeți reteta ori de câte ori vrei să ai în farfurie un preparat fabulos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Cum se prepară arancini. Rețeta de arancini, cea originală, conține o umplutură de ragu, însă cu trecerea anilor au fost experimentate peste 100 de rețete cu diferite umpluturi. O variantă de arancini pentru cei care sunt vegani sau pentru cei care țin post este rețeta de arancini cu legume și ciuperci.

Ingredientele de care avem nevoie pentru arancini

La capitolul ingrediente avem nevoie de: 300 g de orez, 750 ml de supă de pui sau legume, 50 g parmezan ras, 30 g unt, un ou, sare și piper după gust.


Pentru umplutură: 150 g carne tocată (vită sau porc), 100 g mazăre, 100 g mozzarella tăiată cubulețe, o ceapă mică, tocată fin, două linguri de pastă de roșii, două linguri de ulei de măsline, sare, piper și oregano după gust.

Citește și: Cum pregătești peștele la cuptor sau în crustă de sare

Citește și: Cum preparăm Risotto cu creveți

Citește și: Cum preparăm gogoșile de post

Citește și: Rețetă de tocăniță de ciuperci cu roșii. Un preparat perfect pentru post

Citește și: Rețetă de prăjitură cu bulion de post

Cum se prepară arancini

Într-o cratiță, se fierbe supa de legume sau de pui, după care se adaugă orezul și se gătește la foc mic. Se mai amestecă din când în când ca să nu se lipească. După ce s-a fiert orezul, se îndepărtează de pe foc și se adaugă untul, parmezanul și oul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă să se răcească.


Până când se răcește orezul, trecem la pregătirea umpluturii. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie, apoi călim ceapa până când aceasta devine aurie, după care se adaugă carnea tocată. După ce carnea este bine gătită, se adaugă mazărea, pasta de roșii, sarea, piperul și oregano. Lăsăm și amestecul acesta să se răcească, conform RTV.

După ce s-a răcit orezul, luăm o lingură generoasă de orez și începem să formăm biluțele de arancini. În mijlocul bilei formăm o adâncitură și introducem amestecul de carne și un cubuleț de mozzarella. Acoperim cu orez, modelând până când arancino-ul are o formă rotundă și umplutura este complet închisă. Următorul pas este să tăvălim fiecare biluță prin făină, apoi prin ouăle bătute și prin pesmet.


Se prăjesc în uleiul încins până când fiecare biluță devine aurie și crocantă. Se scot pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.