Briam - mâncare grecească de post cu legume. Rețeta pas cu pas

.

Briam – mâncare grecească de post, cu legume! Pe data de 27 februarie 2023 a început Postul Paștelui, astfel că de acum înainte, și până pe data de 6 Aprilie, credincioșii vor mânca doar preparate de post. Nu este deloc o perioadă scurtă, astfel că ideile despre ce să pună pe masă, se epuizează extrem de repede. Prin urmare, noi sărim în ajutoru tuturor cu o rețetă de post, bogată în legume, cu un aport mare de vitamine și beneficii pentru organismul uman. Iată cum se prepară Briam – mâncarea grecească de post cu legume!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


O tocăniță sau mâncare de legume este oricând o alegere delicioasă și sănătoasă. Fie că sunteți vegetarieni, țineți post sau pur și simplu vreți să răriți meniurile cu carne, există o mulțime de rețete pe bază de legume. Printre acestea se numără și Briam – mâncarea grecească de post cu legume. Este un curcubeu pe cerul gurii și trebuie neapărat să o încerci.

Citește și: Postul Paștelui 2023 – când începe Postul Paștelui

Citește și: Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească'


Nu, nu se face deloc greu, ci din contră, mai ușor decât te-ai fi așteptat. Petrecei și puțin timp în bucătărie, iar totodată ții și post și te bucuri de un preparat culinare ce o să-ți încânte papilele gustative. Acum, dacă te-am convins, este timpul să vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și să urmezi podul de preparare pas cu pas!

Citește și: „Am în continuare probleme mentale, dar…'. Cum s-a schimbat viața lui Mihai Bendeac după ce a împlinit 40 de ani

Citește și: Cine este Taheira Sașa de la Românii au talent. Dragoș Bucur i-a oferit Golden Buzz și a trimis-o direct în semifinale

Briam – mâncare grecească de post cu legume. Ingrediente

  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 700 g cartofi
  • 5-6 roșii
  • 1 dovlecel
  • 250 ml pastă de tomate
  • oregano
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Briam – mâncare grecească de post cu legume. Mod de preparare

Pentru început, preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Spălați și tăiați felii vânăta și dovlecelul. Curățați cartofii și apoi îi tăiați și pe ei rondele. Tăiați ceapa julien și tocați usturoiul mărunt, iar apoi roșiile felii de grosimea unui deget.


Între timp, puneți o tigaie cu ulei pe foc și căliți ceapa și usturoiul timp de 5 minute. Dați la o parte, mai adăugați ulei dacă mai este nevoie și sotați vânăta, apoi procedați la fel și cu dovlecelul. Puneți toate legumele într-un vas încăpător, puneți sare și piper, turnați sucul de roșii și o jumătate de cană de apă, astfel încât sosul să acopere integral legumele.


Transferați totul într-o tavă, presărați oregano și pătrunjel, iar apoi stropiți cu ulei de măsline deasupra sau puneți cuburi de unt. Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când legumele s-au rumenit și sosul a scăzut. Reduceți focul după primele 15 minute, iar apoi, când legumele sunt făcute, puteți să serviți mâncarea alături de cei dragi.

Sursă foto: Freepics