Ce este Bouyourdi și cum se prepară. Delicioasa rețetă grecească e gata în 30 de minute

 Oana Pantazi
.

Ce este Bouyourdi și cum se prepară. Dacă ați fost măcar o dată în Grecia în vacanță este imposibil să nu fi încercat măcar o dată ardei și roșii gratinate cu brânză, rețetă cunoscută și sub denumirea de Bouyourdi. Se prepară cât ai clipi și este extrem de gustoasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă ați auzit despre acest deliciu grecesc, precis v-ați întrebat ce este Bouyourdi și cum se prepară. Este un aperitiv savuros, care nu necesită prea multe ingrediente și nici cine știe ce talent în bucătărie, în schimb rezultatul este unul demn de un preparat gourmet. Bouyourdi, la fel ca Stifado și Kleftiko, este un preparat tradițional grecesc care vă va cuceri prin gust și savoare.

Bouyourdi se gătește în 30 de minute

Ce este Bouyourdi și cum se prepară. Bouyourdi este un preparat tradițional grecesc pe care îl puteți găsi aproape la orice tavernă, preferința grecilor pentru preparatele cu brânză la cuptor fiind evidentă. Puteți încerca acest lucru cu succes și acasă, cu atât mai mult cu cât ingredientele din care se prepară se găsesc de obicei în frigiderul oricărei gospodine. Iată cum vă veți putea surprinde familia și musafirii cu un preparat deosebit și simplu de făcut!

Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare

Ingrediente

● Branză feta sau telemea de oaie 250 g

● cașcaval sau brânză gouda 100 g

● 1 roșie

● 1 ardei gras

● chilli sau ardei iute

● ulei de măsline extravirgin 100 ml

● oregano uscat sau cimbru (după gust)

● piper proaspăt macinat

● sare după gust

● brânză pecorino rasă

Ce este Bouyourdi și cum se prepară

Pentru pregătirea ingredientelor aveți nevoie de cel mult 15 minute, în timp ce preparatul se ține în cuptor 30 de minute. Iată cum se pregătește cel mai delicios Bouyourdi!

Într-un vas, pune ulei de măsline și întinde-l cu ajutorul unei pensule (vasul trebuie uns, nu să băltească uleiul în interior, pentru că se mai pune și deasupra preparatului). Se adaugă apoi telemeaua și brânza gouda tăiate cubulețe, roșiile tăiate felii și ardeii tăiați în rondele. Se asezonează după gust cu sare, piper, oregano (cimbru) și chili.

Deasupra se adaugă ulei de măsline extravirgin, având grijă să acoperiți toată suprafața, iar peste se pune branza pecorino rasă. Se dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute, până se rumenște frumos. Poate fi consumat atât ca aperitiv, cât și ca fel principal.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton