Ce este bulgurul și cum se prepară. Rețeta de salată Tabbouleh cu bulgur

 Dumitrache Laura
.

Ce este bulgurul și cum se prepară. Bulgărul este un ingredient rapid de preparat, care poate fi folosit în multe rețete. Bulgurul este folosit și consumat în multe țări, fiind obținut din boabe din grâu arnăut. Acesta este plin de nutrienți, vitamine și minerale precum calciul, magneziu și fosfor. Iată cum se prepară salata tabbouleh cu bulgur!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Ce este bulgurul și cum se prepară. Bulgurul este produs din boabe de grâu arnăut și se pregătesc la aburi. De asemenea, bulgurul este bogat în calorii și se recomandă consumul acestuia chiar și în timpul dietelor. Specialistii susțin că efectul de sațietate se datorează în special continutului mare de fibre vegetale. Mai jos găsești rețeta tabbouleh cu bulgure!

Citește și:Trei rețete cu ouăle fierte rămase de la Paște: cartofi franțuzești, chiftele la cuptor și ruladă cu spanac

Citește și:Rețete de cocktail pentru Paște

Citește și:Rețetă de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură

Citește și:Rețetă de mâncare de ștevie

Ingrediente

  • 100 g bulgur
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 3 rosii
  • 3 crengute de menta
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se pune apa clocotită pentru bulgur cât să se acopere cât mai bine și se lasă la înmuiat, până când se dublează volumul. Se toacă mărunt pătrunjelul și ceapa verde și se pun împreună într-un bol mare.

Se îndepărtează frunzulitele de mentă de pe tulpină, se toacă mărunt și se adaugă în bol. Se taie roșiile cubulețe, se adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sare. La final se amestecă ingredientele și salata tabbouleh este gata pentru a fi servită.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton