Ce este și cum se prepară Romesco - sosul spaniol de ardei

 Calin Maria Bianca
.

Ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei. Te-ai săturat de toate mâncărurile cu specific românesc și vrei să îți delectez papilele gustative și cu alte delicii pe care nu le-ai încercat până acum? Ei bine, azi vorbim despre sosul tradițional din Spania, care are ca și ingredient principal ardeiul roșu gras. Nu doar că se poate mânca cu bruschete, fără alte alimente lângă, ci poate fi și un sos unic pentru numeroase preparate delicioase. Iată ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de sosul Romesco dacă ai vizitat Spania, sau localuri din România și alte țări cu specific spaniol. Totuși, dacă încă nu ai idee despre ce este vorba, noi o să îți prezentăm pe scurt ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei.

Citește și: Rețetă de șnițele din soia cu sos de ceapă

Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete

Mai concret, romesco – sosul spaniol de ardei, a fost declarat de peste 45 de milioane de spanioli sosul lor național, originar din zona Cataluniei. Este foarte ușor de făcut, versatil, incredibil de gustos și cu o culoare mai mult decât apetisantă. Când spui 'romesco', te gândești imediat la sosul spaniol care a cucerit milioane de turiști, indiferent că vorbim despre țara de proveniență, cât și altele care au mâncăruri cu specific spaniol.

Citește și: Cu ce se ocupă Octavia Geamănu, după ce a fost concediată de la Antena 1: „Toate au un început…”

Citește și: „M-am simțit înjosită, am început să plâng”. Conchita de România a fost bătută într-o benzinărie, de mai mulți indivizi

Dacă nu ai gustat niciodata Romesco – sosul spaniol de ardei, acum este momentul ideal să-l gătești chiar la tine în bucătărie, asta deoarce se face foarte ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente, care cu siguranță se regăsesc în casa unie gospodine desăvârșite. Iată lista cu tot ceea ce ai nevoie pentru a prearat Romesco – sosul spaniol de ardei!

Romesco – sos spaniol de ardei – Ingrediente

  •  2 ardei grași roșii, mari
  •  2 linguri pastă de roșii
  •  5 căței de usturoi
  •  2 felii de pâine
  •  50 g migdale prăjite
  •  60 g alune prăjite
  •  3 linguri ulei de măsline extra virgin
  •  1 lingură oțet
  •  1 linguriță boia picantă
  •  sare și piper după gust
  •  1/2 legătură pătrunjel proaspăt

Romesco – sos spaniol de ardei – Mod de preparare

Ei bine, arată delicios, însă sună destul de complicat de făcut. Ei bine, adevărul este că se face mai repede decât clasica salată de vinete cu specific românesc. Mai concret, coacem ardeii într-o tigaie, ca de obicei, iar când sunt gata, îi lăsăm să se răcească puțin pentru a putea să le dăm coaja jos.

După ce i-am decojit, le scoatem semințele și îi punem în blender pentru a se toca. Între timp, coacem ușor migdalele, alunele și usturoiul în cuptor, cu un praf de sare deasupra. Nu, nu trebuie să le lăsăm mult, ci în jur de 5 minute. Când timpul s-a scurs, iar migdalele, alunele și usturoiul s-au copt, punem toate ingredientele în blender și le pasăm până obținem o pastă omogenă, fără cocoloașe.

Acum, punem tot conținutul într-un castron și fie îl servim pe bruschete, burgeri sau ca sos la diferite mâncăruri, fie îl păstrăm la rece până când o să avem ocazia să-l degustăm într-o combinație de mâncăruri pe măsură.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton