Ce este sosul teriyaki. Sosurile oferă, în general, un plus de savoare mâncării. Sosul de roșii și sosul de usturoi sunt deseori întâlnite, asezonate cu diverse preparate. Dacă te-ai săturat de ele și vrei să încerci ceva inedit și gustos, rețeta de sos teriyaki recomandată de noi este o surpriză plăcută pentru papilele dumneavoastră gustative. Iată cum se prepară și la ce se folosește!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ce este sosul teriyaki. Sosul teriyaki este bazat pe o rețetă clasică, japoneză. Acesta poate fi folosit atât pentru preparare și marinare, cât și pentru glazurare sau dressing-uri. În general, ingredientele care stau la baza lui sunt unele accesibile. Printre ele se numără ghimbiru, ceapa, sosul de soia, usturoiul, etc.
Sosul teriyaki este cea mai bună variantă atunci când vrei să prepari o mâncare aromată, dar și versatilă. Poate fi folosit pentru niște adevărate delicatese, cum ar fi, în special, frigăruile de pui în stil japonez, file de somon, aripioare de pui, dar are un gust delicios și alături de ciuperci.
Citește și: Cum se prepară Tzatziki, cel mai iubit sos grecesc
Citește și: Rețetă de sos de usturoi.Foarte aromat și simplu de făcut
Citește și: Ce este sosul Bechamel și cum se face.Rețeta simplă
Citește și: Rețetă de crochete din dovlecei.Un aperitiv gustos și dietetic
Ingrediente pentru sosul teriyaki:
2 linguriţe de ghimbir
80ml sos de soia, fără gluten
80ml apă rece
3-4 linguriţe de pudră de amidon de porumb
4 linguriţe de miere
Mod de preparare:
1. Sosul teriyaki se prepară în doar câteva minute. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să amestecați ghimbirul, sosul de soia, fără gluten, pudra de amidon de porumb, apa și mierea într-un bol.
2. După ce ați amestecat constant și ați obținut o compoziție omogenă, ușor solidă, puteți trece la al doilea pas. Alegeți o tigaie mică din bucătărie și puneți-o pe aragaz, la foc mediu. Puneți sosul la încins până ce observați că textura devine mai subțire.
3. Mai apoi, după ce sosul teriyaki s-a subțiat, puteți amesteca mai rar, ocazional. Mai exact, treceți cu o lingură de lemn prin el la un interval de aproximativ cinci minute. Pentru un gust mai plăcut, este recomandat să-l serviți rece.
4. Odată răcit, puteți consuma sosul teriyaki alături de preparatele dumnevoastră preferate. Ca sfat, vă recomandăm somonul. Este o mâncare ușoară și savuroasă. Poftă bună!
Sursă foto: Unsplash