Ce este Surimi și cum se prepară. Ingredientul secret folosit în prepararea mâncărurilor cu fructe de mare

 Calin Maria Bianca
.

Ce este Surimi și cum se prepară. Ingredientul secret în prepararea mâncărurilor cu fructe de mare. Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de Surimi. Este un ingredient folosit de cei mai pricepuți bucătari, mai ales când vine vorba despre preparatele cu fructe de mare. Iată cum se prepară, dar și ce este, de fapt, acest ingredient!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ingredientul Surimi dă un gust delicios mâncărurilor pe bază de fructe de mare, însă cu toate acestea, puțin știu din ce este făcut și cum se prepară. De asemenea, nu mulți știu faptul că a devenit din ce în ce mai mult folosit pe măsură ce încălzirea globală a continuat să reducă numărul animalelor marine.

Citește și: Rețetă de păstrăv la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice

Citește și: Rețete de plăcintă cu brânză

Citește și: Rețetă de chiftele de pui cu măsline, nuci și dovlecei

Citește și: Rețetă de somon cu legume verzi și sirop de arțar

Ce este Surimi și cum se prepară

Surimi este un ingredient extrem de folosit în prepararea mâncărilor cu fructe de mare, fiind un gel obținut în principal din pollock din Alaska, care a fost prelucrat pentru a lua forma altor tipuri de fructe de mare. Mai concret, modul în care a fost prelucrat acest ingredient de tip gel, face posibilă utilizarea sa ca înlocuitor pentru diverse tipuri de fructe de mare, inclusiv homar și crab.

Surimi este rareori folosit pe lista de ingrediente a produselor cu denumirea sa originală, fiind cunoscut astfel sub numele de „imitație' de fructe de mare. Această abordare însă a creat numeroase controverse și speculații, tocmai fiindcă Surimi nu reprezintă o imitație a fructelor de mare, ci este, chiar un produs real obținut din fructe de mare.

La ce se mai folosește Surimi pe lângă mâncărurile cu fructe de mare

Surimi a devenit extrem de popular, mai ales după ce a fost descoperit în bucătăria japoneză. Bucătarii japonezi au inventat pentru prima dată fructele de mare din Surimi în urmă cu sute de ani, când au prelucrat peștele în exces, transformându-l într-un gel. De atunci, fiindcă costurile erau mult mai reduse în comparație cu achiziționarea fructelor de mare, a devenit un mod extrem de folosit în bucătăria lor, dar nu numai, fiind un ingredient folosit de toată lumea în prezent.

Totuși, Surimi nu se folosește doar la prepararea mâncărurilor cu fructe de mare. El are mai multe întrebuințări în domeniul culinar, precum:

  1. Surimi la salate – amestecă Surimi în salatele tale cu fructe de mare pentru un gust unic
  2. Surimi în Sushi – Surimi este deja un ingredient folosit în sushi, dar îl poți folosi și în propriile tale rețete de sushi făcute acasă
  3. Surimi în supe și ciorbe – ciorba cu fructe de mare este una delicioasă, însă dacă adaugi și Surimi, totul este la superlativ
  4. pastă de Surimi – poți face inclusiv o pastă de Surimi amestecându-l cu maioneză sau iaurt, pe care mai apoi să o folosești ca umplutură pentru diferite preparate sau aperitive
  5. Surimi ca garnitură la grătar – dacă ești un fan al grătarelor, ce ai spune să ai ca și garnitură Surimi? Este delicios preparat pe grătar!

Acum, după ce ai văzut ce este Surimi, cum se prepară, dar și la ce alte mâncăruri poți să-l folosești, este momentul ideal pentru a decide dacă merită să-l ai sau nu în bucătăria ta!

Sursă foto: Freepics

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton