Ouăle rămase de la Paște sunt întotdeauna o problemă pentru gospodine, cu atât mai mult cu cât pot deveni destul de repede indigeste. Iată așadar cum le puteți folosi în preparate delicioase și rețete simplu de pregătit!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Întotdeauna după sărbătoarea Paștelui în casele românilor rămâne un număr impresionant de ouă vopsite, care, din păcate, nu au un termen de valabilitate prea mare, așadar ar trebui folosite destul de repede. Fie că sunt consumate la micul dejun, ca atare, fie că sunt integrate în salate sau sosuri, acestea reprezintă mereu o soluție delicioasă. Iată cele mai gustoase rețete cu ouă!
Ce faci cu ouăle rămase de la Paște. Salată orientală
Unul dintre preparatele preferate de români este salata orientală. Conține ingrediente puține, e simplu de făcut și, nu în ultimul rând, este extrem de gustoasă. Iată de ce aveți nevoie pentru prepararea ei.
Ingrediente
- 300 g bacon sau costiță afumată
- 8 cartofi
- 1-2 cepe
- 3 ouă fierte
- 1 roșie tăiată cubulețe
- măsline
- sare
- piper
- ulei
- oțet
Cum se prepară
Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte! Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Cartofi franțuzești
Chiar dacă este bogat în calorii, deoarece conține multe grăsimi și glucide din cartofi, o combinație mai puțin agreată de nutriționiști, acest preparat este un deliciu, care-i va încânta pe toți membrii familiei.
Ingrediente
- 1 kg cartofi roşii
- 300 g brânză telemea de oaie
- 6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
- 100 g unt
- 100 g caşcaval
- 100 ml smântână
Cum se prepară
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi. Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.
Citește și: Ce să faci cu resturile de mâncare rămase de la Paște. Rețetele cu care vei salva tot ceea ce vrei să arunci
Citește și: Rețetă de pască din ciocolată. Desertul ideal pentru Paște
Citește și: Friptură de miel, pentru masa de Paște. Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel la cuptor
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Corăbioare din ouă umplute
Un deliciu atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, corăbioarele umplute vor avea cu siguranță succes la orice masă în familie. Sunt simplu de preparat și extrem de apetisante, așadar se vor epuiza imediat.
Ingrediente
- 8 ouă fierte
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 roşii mici
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingura brânză proaspătă
- 1-2 linguri telemea rasă
- 2 linguri smântână
- 2 lingurite muştar
- 8 felii şuncă presată
- sare
Cum se prepară
Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ţin în apă rece un minut, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust. Se umplu jumătăţile de ou cu această compoziţie, apoi se prinde cu o scobitoare câte o jumătate felie de şuncă. Se ornează cu ardei gras şi ceapă verde.
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Salată de ouă
Salata de ouă este un preparat pe cât de simplu de făcut, pe atât de savuros. Mai mult, o poți pregăti imediat cu ingrediente pe care cu siguranță le ai prin casă.
Ingrediente
- 6 ouă fierte
- 6 cartofi
- 2 fire de ceapă verde
- o lingură de iaurt
- pătrunjel
- o linguriță de muștar
- o linguriță de ulei
- sare, piper.
Cum se prepară
Fierbe cartofii și taie-i cubulețe mici. Procedează la fel și cu ouăle. Pune totul într-un castron și adaugă și ceapa verde tocată mărunt. Adaugă muștarul, iaurtul, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper și alte condimente după gust.
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Ouă scoțiene
O rețetă necunoscută în bucătăria autohtonă, însă extrem de gustoasă și de hrănitoare este cea de ouă scoțiene. Acest aperitiv, extrem de apreciat în Scoția și Marea Britanie, va fi pe gustul tuturor membrilor familiei.
Ingrediente
12 ouă fierte 350 g piept de pui 1 lingură rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel) 1 linguriță ghimbir ras 1 lingură muştar sare piper 2 linguri făină 2 ouă crude 50 g pesmet 50 ml ulei pentru prăjit 1-2 lămâi
Cum se prepară
Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.
Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.