Ce să faci ca să nu ți se mai înmoaie castraveții murați. Cătălin Scărlătescu: "Eu îi mănânc din oțet, și așa îi și prepar"

.

Cătălin Scărlătescu știe cum să faci ca gogonelele sau castraveții să aibă cel mai bun gust și să nu se înmoaie. Celebrul bucătar susține că totul ține de felul în care speli legumele, pentru că secretul e ca acestea să fie bine curățate, apoi pregătite cu migală pentru iarnă, când vor bucura mesele de sărbători, dar nu numai.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Un al secret ține de cantitatea de apă și de oțetul pe care îl folosim ca să le punem la murat. Cătălin Scărlătescu pune castraveții cu trei măsuri de apă, una de oțet și la fel și zahăr. Toate murăturile trebuie pregătite cu apă fiartă și răcită. După ce se pun în borcane, acestea nu se acoperă o perioadă cu nimic.

Ce să faci ca să nu ți se mai înmoaie castraveții murați


Cătălin Scărlătescu a descoperit motivul pentru care multe dintre gospodine nu reușesc să obțină acei castraveți murați delicioși, deși au urmat rețeta ca la carte și au adăugat ingredientele așa cum trebuie.

În primul rând, gospodinelor li se înmoaie murăturile pentru că nu le spală foarte bine. Acesta e primul secret. Orice bagi la murat dacă nu e spălat foarte bine, se duce naibii’, spune Cătălin Scărlătescu pentru Bugetul.

Citește și: Rețeta de prăjitură cu ciocolată și coniac care i-a adus Elenei Lasconi trofeul MasterChef, acum 11 ani

Citește și: Cum preparăm pandișpanul cu mere

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe. Un preparat culinar ideal pentru acest sezon

Citește și: Supă cremă de gutui. Rețeta pas cu pas

Citește și: Ce greșeli să nu faci când gătești ciuperci


După ce legumele sunt spălate, acestea se pregătesc după rețeta bunicilor. Cătălin Scărlătescu mărturisește că nu se dă în vânt după castraveții în saramură, ci îi preferă pe cei în oțet.

După ce spală foarte bine legumele, fiecare poate să apeleze la rețeta pe care o știu de la bunica. De exemplu, la castraveți pui trei măsuri de apă, una de oțet și la fel și zahăr. Toate murăturile trebuie făcute cu apă fiartă și răcită. Castraveții din saramură nu au fost niciodată pe gustul meu. Eu îi mănânc din oțet, și așa îi și prepar’, a adăugat acesta.