Este posibil să nu te încânte o pizza vegetariană dacă ești obișnuită să ceri extra mozzarella sau cantitate dublă de salam picant, atunci când ieși la restaurant, însă te asigurăm că este absolut delicioasă. Și poate fi un prânz potrivit pentru cei care țin Postul Paștelui sau nu consumă, de regulă, produse de origine animală.
Ingrediente pentru blatul de pizza
Aluat: 150 ml apă
3 linguri ulei
½ linguriță sare
linguriță drojdie uscată
250 g făină.
Ingrediente pentru umplutura pizzei vegetariene
200 g legume congelate
100 g ciuperci
1 ceapă
3 linguri ulei
2 roșii
sare
piper
busuioc
ketchup.
Opțional, cașcaval vegetal
Cum se prepară pizza vegetariană
Se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă sarea, uleiul și făină. Se frământă aluatul și se întinde în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se lasă deoparte până se pregătește umplutura.
Astfel, ceapa tăiată peștișori, ciupercile tăiate felii și legumele congelate se călesc în ulei timp de 6-7 min. Se asezonează cu sare, piper și busuioc.
Aluatul din tavă se unge cu un strat de ketchup sau sos de roșii preparat în casă, se așază umplutura de legume, măslinele și roșiile tăiate felii.
Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga cașcaval vegetal ras.
Se coace 20-25 minute.
Poftă bună!
sursa: gustos.ro