Dacă vrei să faci burger acasă, vegetarieni sau din carne, îți propunem o rețetă delicioasă de chifle de burger. Le poți face pur și simplu să le consumi în loc de pâine sau pentru sandwichuri delicioase.
Ai nevoie de:
- 500 g faina 000
- 50 g unt minim 82%
- 100 g apa
- 210 g lapte gras
- 15 g drojdie proaspata sau 4 g drojdie uscata
- 22 g zahar
- 11 g sare
- 1 ou
Pentru aluat amesteci apa, laptele si untul si le pui pe foc doar până se topește untul. Adaugi făina, drojdia și zahărul, amesteci, apoi adaugi oul.
Pui sare și frămânți bine, apoi lași aluatul să creacă. Formezi biluțe din aluat și le lași și pe ele să crească. Înainte de a le da la cuptor, le poți unge cu gălbenuș și presăra cu susan sau mac.