Cinci salate care să înlocuiască salata boeuf de Revelion

.

Cinci salate care să înlocuiască salata boeuf de Revelion. Te gândești deja ce delicii și ce preparate culinare pui pe masa dintre ani? Toată lumea vrea să aibă o masă bogată, încărcată cu numeroase feluri de mâncare, astfel că dacă și tu ai început pregătirile, noi îți sărim în ajutor cu o serie de idei. Dacă nu îți place salata de boeuf, iată cu ce tipuri de salate poți să o înlocuiești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Deși se numără pe lista deliciilor de pe masa de Crăciun, Revelion sau Paște, salata de boeuf nu este iubită de toată lumea. Ei bine, dacă nu este nici pe gustul tău, ce ai spune să-i găsești un înlocuitor printre cele cinci rețete de salate pregătite mai jos pas cu pas!

Citește și: Rețetă colivă. Varianta tradițională

Citește și: Desertul turcesc, Sultan Lokumu, care a devenit viral pe Internet. Rețeta pas cu pas

Citește și: Lia Bugnar, asaltată de bărbați, după ce a vorbit despre despărțirea de Anghel Damian: „Au fost și niște doamne care mă certau că n-am copii și mă amenințau cu focu iadului pentru păcatele mele'


Citește și: „Știi ceva? Cum adică îmi faci tu mie fițele astea? Dacă nu mai vrei, eu am plecat! Mi-am făcut bagajele de două ori la începutul relației'. Cristina Ciobănașu a vrut să se despartă iubitul ei, Alexandru Mureșan

Cinci salate care să înlocuiască salata boeuf de Revelion

De acum înainte nu trebuie să mai facă salata de Boeuf doar pentru plăcerile celor dragi. Iată cinci salate care înlocuiesc salata de boeuf de Revelion și care o să vă delecteze papilele gustative!

1.Salată a la russe – ingrediente și mod de preparare

  • 4-5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 3-4 castraveți la oțet
  • 4-5 bucăți gogoșar la oțet
  • 1 conservă mică de porumb dulce (~150 g)
  • opțional: măsline sau o conservă mică de mazăre
  • maioneză (după gust)
  • sare (după gust)

Curățăm legumele proaspete, le spălam bine și le adăugăm într-o oală cu apă și puțină sare la fiert. Între timp tăiem castraveții și ardeii la oțet în cubulețe mici. Când legumele de pe foc s-au fiert, scurgem apa bine și le lăsăm la răcit. Când s-au răcit le tăiem pe rând cubulețe mici și le adăugăm într-un castron mare.


Adaugăm castraveții și gogoșarii tăiați anterior și porumbul dulce scurs de lichid. Amestecăm legumele și începem să adăugăm maioneza și sare după gust. Se lasă la rece și apoi se servește alături de cei dragi!

2. Salată Mimoza – ingrediente și mod de preparare

  • 3 cartofi mici spre medii
  • 1 morcov mare
  • ½ ceapă roșie tăiată cubulețe
  • 300 gr. – pește saira în conservă sau ton
  • 3 ouă
  • 300 gr. – maioneză
  • 150 gr. – cașcaval
  • Rozmarin proaspăt

Se pune morcovul, cartofii și ouăle într-o cratiță cu apă rece, la fiert. Din moment ce apa a început să clocotească, se mai fierb ouăle 10 minute și se scot, iar legumele se lasă 20 de minute sau până sunt gata. Apoi, se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească complet.


Se curăță legumele și ouăle de coajă. Se mărunțește cu o furculiță peștele dezosat din conservă, iar apoi se pune în mijlocul unei farfurii un inel rotund de 20 de cm. pentru a da o formă frumoasă salatei. La baza farfuriei se aranjează peștele din conservă, apoi pe toată suprafața se presară ceapă roșie. Răzuiește deasupra cartofii și unge cu 2-3 linguri de maioneză. Se repetă cu morcovul răzuit și cu cașcavalul, iar apoi se scoate inelul și se mai unge cu puțină maioneză și marginile. La sfârșit răzuiește albușul de ou și aranjează-l atât deasupra cât și pe margini. Pe final decorează salata cu crenguțe de rozmarin proaspăt și gălbenuș de ou răzuit. Lasă salata la frigider pentru 3-5 ore. Poftă bună!


3. Salată rusească ‘Șubă’ – ingrediente și mod de preparare

  • 1 macrou marinat de circa 450 g (sau 4-5 fileuri de pește marinat sărat în ulei)
  • 1 ceapă
  • 4-5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 4 sfecle
  • 600 g – maioneză
  • 1 ou
  • Sare

Fierbe cartofii și morcovii cu tot cu coajă circa 40 de minute sau până se înmoaie. Separat, fierbe sfecla cu tot cu coajă circa 40 – 60 de minute sau până se înmoaie, la fel și ouăle 5-7 minute. Între timp curăță macroul de coajă, oase, piele și taie-l cubulețe mici.

Curăță legumele bine răcite de coajă. Toarnă puțin ulei la baza unei farfurii încăpătoare, pune primul strat de ceapă pe toată suprafața. Așează peștele tăiat cubulețe deasupra cepei pe toată suprafața farfuriei. Dă prin răzătoare mare cartofii peste pește și apoi unge cu 4-5 linguri de maioneză pe toată suprafața.


Rade deasupra cartofilor morcovii și iarăși întinde un strat de 4-5 linguri de maioneză. Rade deasupra morcovilor sfecla roșie și acoperă cu ultimul strat de maioneză, însă aici ai nevoie de o cantitate mai mare de circa 6-7 linguri. La final, rade pe toată suprafața gălbenușul de ou fiert. Lasă la frigider, apoi delectează-ți papilele gustative.

4. Salată din pui cu ardei gras și cașcaval – ingrediente și mod de preparare

  • 1 piept de pui (500 gr.)
  • 1 ardei roșu (200-250 gr.)
  • 1 ardei galben (200-250 gr.)
  • 2 castraveți (250 gr.)
  • 200 gr. – cașcaval
  • 150 gr. – frunze de salată crocantă (salata iceberg, pechin, lola)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru sos:

  • 250 gr. – iaurt grecesc
  • 4 linguri – ulei de măsline
  • 1-2 linguri – suc de lămie
  • 1 cățel mare de usturoi
  • Sare și piper negru

Mai întâi de toate taie pieptul de pui în jumătate pe verticală, apoi taie bucățile în jumătate pe lungime. Condimentează feliile cu sare, piper și puțin ulei de măsline pe fiecare parte și apoi prăjește-le pe o tigaie grill.

Între timp pregătește sosul: pune într-un bol iaurtul grecesc, scurge puțin suc de lămâie, toarnă ulei de măsline, condimentează cu sare, piper negru și răzuiește usturoiul prin răzătoare mică. Mixează totul împreună și ocupă-te acum de legume.

Taie castraveții în două, apoi taie fiecare jumătate în felii pe diagonală. Taie fâșii ardeii, cașcavalul și carnea, apoi pune toate ingredientele în bol peste sos. La capăt rupe frunzele crocante de salată în bucăți mai mici și amestecă totul împreună. Poftă bună!

5. Salată de ton cu legume – ingrediente și mod de preparare

  • 70 g – ton conservat scurs de ulei
  • 100 g – varză de pekin
  • 1 tulpină de țelină
  • ½ ceapă roșie
  • ½ ardei dulce
  • 1 avocado
  • 5-6 roșii cherry
  • 50 g – porumb conservat
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • Sucul de la 1 limetă sau ½ lămâie
  • Sare și piper
  • Vlăstări pentru decor
  • Lipii sau pite pentru servit (opțional)

Toarnă uleiul de măsline într-un bol încăpător, scurge sucul de limetă, condimentează cu sare, piper și mixează până primești un sos mai dens. Taie tulpina de țelină în bucăți medii, varza de pekin cubulețe, la fel taie cubulețe ceapa roșie, roșiile cherry, avocado, ardeiul dulce, pune toate legumele în sos și amestecă. Aranjează salata pe un platou, pune pe toată suprafața ton, porumb și vlăstări. Servește salata cu pită sau pâine proaspătă. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics