Ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post. Rețetă ca la mănăstire

 Ifrim Georgiana
.

Ciorba cu ciuperci pleurotus este un preparat ideal pentru cei care țin post și nu numai. Se gătește ușor, din câteva ingrediente comune, este sățioasă și se distinge printre-o combinație irezistibilă de arome. Pașii pe care trebuie să-i urmați îi găsiți mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă țineți post, există o varietate de preparare delicioase și sănătoase pe care le puteți încerca. Ciorba cu ciuperci pleurotus are un gust deosebit și se gătește, în principal, la mănăstire. Rețeta de mai jos a fost propusă de un preot, pe canalul său de Youtube, și este binevenită în Postul Mare.

Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad

Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei

Citește și: Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu

Citește și: Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic: „Clătita perfectă are nevoie de odihnă”

Rețetă de ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post – Ingrediente

500g de ciuperci pleurotus

1/2 țelină

1 păstârnac

3 morcovi

10 căței de usturoi

1 ardei kapia

1 ceapă

50g de caju

ulei de măsline

3 gogoșari în oțet

2 frunze de dafin

10 boabe de piper negru

Rețetă de ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post – Mod de preparare

1. Într-o oală, se pun la fiert apa împreună cu 2 frunze de dafin, boabe de piper. Adăugați sare abia după ce începe apa să clocotească, potrivit fanatik.ro.

2. Puneți morcovii în oală, întregi, iar apoi ciupercile și păstârnacul tăiate în cubulețe mici. Ardeiul kapia trebuie, de asemenea, tăiat, iar toate ingredientele vor fi lăsate la fiert timp de 15 minute. Abia apoi se poate pune și țelina.

3. În această etapă, scoateți morcovii din oală. Unul se taie cubulețe și se pune într-o tigaie, iar restul se bagă la blender pentru a obține o pastă.

4. Adăugați în blender și gogoșarii, iar compziția finală se pune în tigaie, cu ulei de măsline, pentru aproximativ 15 minute.

5. A venit momentul să puneți în blender nucile caju (după ce au stat la înmuiat cu o seară înainte), usturoiul și puțină apă. Compoziția se adaugă la final deasupra ciorbei.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton