Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie. Ciorba de sfeclă roșie se poate încadra perfect în categoria mâncărurilor ușoare de vară. Este un preparat sănătos, cu un gust inedit. În plus, ciorba de sfeclă roșie reprezintă o masă de prânz perfectă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie. În cazul în care nu știați cum să pregătiți o masă perfectă de prânz, noi vă venim în ajutor. Rețeta de ciorbă de sfeclă pe care v-o recomandăm se prepară foarte ușor și este absolut delicioasă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Citește și: Pilaf sârbesc.Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie – Ingrediente
– 3 sfecle medii
– o ceapă roşie
– 3 fire ceapă verde
– 2 fire usturoi verde
– 2 ardei
– 100 g mazăre
– 2 dovlecei
– 2 morcovi
– 600 ml borş
– 2 litri apă
– sare
– 2-3 lingurite ulei de măsline
– piper negru şi roşu
– 1 legatura mărar
– 1 legatura pătrunjel
– smântână
– crutoane de pâine neagră
– 50 g unt
Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie – Mod de
preparare
1. Pentru început, trebuie să spălați sfecla și să o puneți la fiert în apă cu sare.
2. După ce sfecla roșie a fiert, scoateți-o,
curățați-o de coajă și tăiați-o cubulețe.
3. Apoi, treceți la celelalte legume. Curățați
și tăiați mărunt ceapa, ardeii, morcovii, dovleceii. Legumele se călesc câteva
minute în uleiul de măsline împreună cu sfecla tăiată și mazărea prefiartă.
4. Ulterior, adăugați apa și lăsați totul să
fiarbă la foc mic.
5. După care, dați borșul în câteva clocote și tocați mărunt verdeața. De asemenea, trebuie să pregătiți crutoanele. Acestea se stropesc cu puțin unt topit și ulei de măsline, se presară usturoi tocat mărunt și se bagă la cuptor, potrivit retete.unica.ro.
6. După ce legumele au fiert, adăugați borșul.
După gust, adpugați sare și piper și ornați cu verdeață tocată mărunt.
7. Ciorba de sfeclă roșie se servește cu
smântână și crutoane.
Poftă bună!
Sursa Foto: pexels.com