Toamna și iarna, mai mult ca niciodată, este sezonul ciorbelor care au rolul de a ne încălzi, atunci când venim acasă și am stat în frig. Dacă îți rămas în pană de idei, o ciorbă de tarhon ardelenească vă va scoate cu siguranță din încurcătură. Este foarte delicioasă și ușor de preparat.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Alături de Chef Mihai Cristian, bucătatarul care s-a născut la Arad, vă propunem o reţetă ardelenească, ciorba de tarhon pregătită exact ca în bucătăriile ardelencelor.
„Tarhonul are o aromă duplicitară, combinând gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat. Am auzit şi varianta cu făină… adică cu rântaş, dar nu dă bine la digestie. Mie-mi place aşa, are un gust foarte interesant. Merită încercat. Sincer, eu mai bag şi usturoi, parcă îl face pe domnul Tarhon şi mai mare vedetă. Poftă bună!', este sfatul chef-ului orădean, citat de Adevărul.ro.
Ciorbă de tarhon ardelenească. Ingrediente
Carne porc – 500 g
Morcovi – 3 bucăţi
Ceapa – 2 bucăţi
Ţelină – 1 bucată mică
Smântână – 300 g
Gălbenuşuri – 3 T
Tarhon proaspăt sau murat în oţet
Ulei – 15ml
Oţet Sare şi piper
Ciorbă de tarhon ardelenească. Mod de preparare
Pentru început, spălăm carnea şi o ştergem cu un şerveţel de hârtie după care o tăiem cubuleţe mici.
Călim carnea, pentru a îi da un gust mai bun, călim şi ceapa fin tocată, morcovii răzuiţi şi ţelina la fel.
Apoi, punem apa sau supă de legume şi lăsăm să fiarbă până se pătrund carnea şi legumele. Între timp, preparați liezonul format din smântână şi gălbenuş de ou.
După ce am stins focul, adăugam cu polonicul zeamă caldă din oală în castronul cu liezon amestecând rapid cu un ţel iar apoi se adaugă liezonul în oală cu ciorba încet amestecând cu polonicul continuu.
Se asezonează cu sare, piper, oţet şi tarhon mărunţit după gust.
Poftă bună!