Rețetă de ciorbă de varză dulce cu afumătură. În cazul în care nu știați ce să mai gătiți bun și ușor de preparat, rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este perfectă. La prima vedere, poate pare un preparat complicat, însă nu este deloc așa. Veți vedea că nu aveți nevoie de un talent culinar aparte pentru a pregăti această rețetă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de varză dulce cu afumătură. Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este perfectă chiar și în cazul în care aveți musafiri și vreți să îi dați pe spate cu un preparat delicios. Pe de altă parte, și micii mofturoți se vor arăta încântați de ciorba de varză. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile de mai jos.
Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios
Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Rețetă de ciorbă de varză dulce cu afumătură –
Ingrediente
– 200 g șuncă de casă
– 1 lingură de ulei
– 500 g varză proaspată
– 2 morcovi
– 1 pătrunjel
– 1 păstârnac
– 1 țelină
– ½ gogoșar roșu
– 1 ceapă
– puțin praz (aprox. 10 cm tija – partea alba)
– 1 foaie dafin
– 1 linguriță chimen măcinat
– 1 linguriță boia de ardei dulce
– 2 crenguțe cimbru
– sare
– piper
– 1 gălbenuș
– 150 g smântână
– 100 ml lapte
– 1 lingură amidon
– 2 linguri oțet de mere cu miere
– mărar verde
Rețetă de ciorbă de varză dulce cu afumătură – Preparare
1. Pentru început, puneți pe foc o oală cu apă,
în care adăugați o linguriță de sare.
2. Între timp, tăiați varza fideluță. Apoi,
când apa începe să fiarbă, puneți varza în oală și lăsați-o cam 5 minute la
opărit. După ce au trecut cele 5 minute, scoateți varza într-o strecurătoare.
3. Ulterior, spălați și curățați legumele.
Apoi, tăiați-le cubulețe.
4. Într-o oală, puneți uleiul, ceapa tocată,
prazul tăiat fideluță și ardeiul mărunțit. După ce trec două-trei minute,
adăugați și celelalte legume și lăsați totul la călit.
5. Apoi, mărunțiți șunca de casă și o adăugați
și pe ea în oală.
6. Amestecați totul foarte bine, adăugați sare, piper, chimen și boia după gust. Apoi, puneți și varza opărită, potrivit bzi.ro.
7. După aproximativ 3 minute, adăugați și 4
litri de apă, foaia de dafin și cimbrul și lăsați să fiarbă 30 de minute.
8. Într-un bol, frecați gălbenușul cu
smântâna, oțetul, amidonul și laptele. Adăugați un polonic de supă fierbinte,
amestecați și turnați compoziția în oală, iar apoi opriți focul.
9. Dați la o parte foaia de dafin și crenguțele
de cimbru, presărați mărar tocat mărunt deasupra și puteți servi.
Poftă bună!
Sursa Foto: shutterstock.com