Cum faci acasă pate de ficat gustos și fără E-uri

.

Cum faci acasă pate de ficat gustos și fără E-uri. Pate-ul de ficat este una dintre cel emai simple și mai gustoase alegeri pentru micul dejun, cină sau pachețelul pentru școală. Iată cât de simplu se poate face acasă acest deliciu, fără aditivi alimentari din care abundă produsele de supermarket!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Cum faci acasă pate de ficat gustos și fără E-uri. Pate-ul de ficat făcut în casă este nu doar extrem de cremos și savuros, ci și foarte sănătos, în condițiile în care fiecare gospodină poate alege ingredientele pe care le folosește. De asemenea, poate fi consumat și în curele de slăbire, dacă în loc de pâine folosim ardei gras sau capia sau crackers integrali.

Cum faci acasă pate de ficat gustos și fără E-uri

Pate-ul de ficat este unul dintre produsele preferate de români atunci când vine vorba despre micul dejun sau o masă frugală. Două sendvișuri cu pate de ficat, asociate cu o salată mică de roșii sau o ceapă verde ori, de ce nu, castraveți murați, sunt perfecte atunci când foamea bate la ușă și nu avem inspirație.


Citește și: Rețetă de friptură de vită la cuptor.Fragedă și aromată

Citește și: Mâncare de cartofi cu cârnați.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!

Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată

Iar pateul făcut în casă este mult mai gustos, fiind lipsit de chimicalele care-l ajută să țină și luni de zile. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a produce cea mai bună rețetă de pate de ficat!

Ingrediente

  • 500 grame ficat (pui sau porc)
  • 75 g unt
  • 300 ml lapte
  • 2 cepe medii
  • 2 foi dafin
  • o căpățână de usturoi
  • cimbru (după gust)
  • pastă de boia sau ardei iute
  • 100 ml vin roșu
  • sare
  • piper

Cum se prepară pate-ul de ficat de casă

Ficatul se spală, se curăță, se taie bucățele, apoi se lasă la marinat în lapte, alături de 203 căței de usturoi zdrobiți, timp de cel puțin o oră, la frigider. Apoi se curăță și se taie mărunt cepele, după care se călesc în puțin unt până capătă o culoare aurie. Se adaugă peste ele ficățeii, bine scurși de lapte, și se mai călesc câteva minute. Ulterior, se adaugă laptele în care s-au marinat ficățeii, în care se mai pun 2 căței de usturoi, 2 foi de dafin, cimbru, piper și sare după gust și se fierb până când ficățeii sunt gata și zeama a scăzut.


Opțional, se poate adăuga pastă de tomate, boia sau ardei iute, pentru o culoare mai aprinsă și un gust mai intens. Spre final, se scot foile de dafin și pentru mai multă savoare se adugă 100 ml de vin roșu. după ce se răcește amestecul, se blendează cu untul într-un vas până capătă un aspect cremos. Se păstrează la frigider.

Sursa: csid.ro