Cum pregătește Gabriela Cristea cele mai delicioase murături: „Astea sunt secretele mele”

.

An de an, Gabriela Cristea reușește să își uimească familia și apropiații cu delicioasele ei murături asortate. Prezentatoarea așează cu migală în borcane legumele, pe care le taie rondele. Țelina, hreanul, usturoiul, cimbrul, dafinul sunt adăugate, de asemenea, pentru un plus de gust, ca o completare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Gabriela Cristea folosește opt litri de apă, pe care o încălzește în prealabil, și adaugă 8 linguri de sare. Pune întreaga compoziție peste murături, dar nu acoperă borcanul, o vreme îl lasă desfăcut. Secretul ține tocmai de proporții, iar Gabriela Cristea nu dă greș niciodată.

gabi cristea 76gabi cristea 76

Cum pregătește Gabriela Cristea cele mai savuroase murături

Gabriela Cristea are nevoie doar de 30 de minute pentru pregătirea murăturilor, iar rezultatul e unul spectaculos. Pe lângă gustul savuros, murăturile au și numeroase beneficii pentru sănătate.

Am luat murăturile și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune. Bun, și o să începem și o să vă arăt că practic o să procedez ca la orice murături. Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile.

Aici avem foi de dafin, punem câteva și începem efectiv să umplem, pentru că e și mai simplu că nu mai trebuie să stăm să le și așezăm, ci doar să le amestecăm un pic și să le punem, pentru că ele se vor așeza singure în borcan', a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.

Citește și: Rețetă de chiftele cu somon și cartof dulce

Citește și: Ce greșeli să nu faci când gătești ciuperci

Citește și: Cum preparăm pandișpanul cu mere

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe. Un preparat culinar ideal pentru acest sezon

Citește și: Rețetă de chec cu dovleac și nucă. Un desert simplu și gustos, ideal pentru sezonul rece

Câtă apă și câtă sare sare pune Gabriela Cristea la murături

La un un litru de apă, Gabi Cristea adaugă o lingură de sare. O să mă întrebați care este proporția, că de fapt, asta e toată șmecheria la murături, care este proporția de sare și apă', a precizat vedeta.

Secretul la murături, este să nu pui sare nici prea multă, dar nici prea puțină, și-atunci, de-a lungul timpului, eu am experimentat și mi-am dat seama că o lingură rasă de sare, la un litru de apă, este suficient. Eu am aici deja 8 litri de apă, și trebuie să pun 8 linguri de sare. După ce apa dă în clocot, mai lăsați 5 minute să fiarbă„, spune Gabriela Cristea.

După o vreme, vedeta mută borcanele într-un loc răcoros. „Las murăturile desfăcute, nu le pun capac până când se liniștesc, pentru că ele or să înceapă să fiarbă și când s-au liniștit, le pun capacul și le duc… primele două săptămâni le las la cald, și după aceea le duc în beci, la un loc mai răcoros așa. Cam asta fac eu și cam astea sunt secretele mele', afirmă ea.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton