Cum pregătim plăcinta cu dovleac și brânză. E ideală pentru acest sezon

 Tudorache Simona
.

Dovleacul poate fi ingredientul ideal dacă ne dorim să avem pe masă o plăcintă delicioasă, iar în combinație cu brânza e și mai și. În plus, dovleacul este o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamina A, vitamina C, potasiu și fibre, ceea ce îl face un aliment sănătos și versatil. Dacă ai în bucătărie un dovleac plăcintar de dimensiuni potrivite, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Sezonul dovleacului este în general toamna, iar în multe țări este asociat cu sărbătoarea de Halloween, care are loc în luna octombrie. În această perioadă, piețele și sunt pline de dovleci proaspeți, iar oamenii îi folosesc pentru a decora casele și pentru a pregăti diverse preparate, cum ar fi plăcintele cu dovleac. De asemenea, dovleacul este un ingredient popular în mâncărurile de toamnă, cum ar fi supele și piureurile. Dar să revenim la placintă. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie!

Citește și: Un alt bucătar a lăsat Antena 1 pentru PRO TV. Iosif Ștefănescu a plecat de la Chefi la Cuțite și i-a urmat pe Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu la MasterChef

Citește și: Marinela Chelaru a rămas fără permis din cauza problemelor de sănătate: „Le e frică să mi-l reînnoiască, să nu fac infarct la volan”

Citește și: Carmen de la Sălciua recunoște că ea și-a dorit divorțul de Culiță Sterp: „El mai credea într-o șansă de împăcare, eu nu mai…'

Citește și: Cum arată Adrian Văncică după ce a slăbit 23 de kilograme: „Frigiderul e Dumnezeu. Adică ăla e dușmanul numărul 1″

Citește și: Adda a știut din copilărie că va face muzică: „Am simțit mereu că sunt un mesager, pe pământ, care primește informații de la o sursă divină”. Familia a făcut mari sacrificii, pentru ea / EXCLUSIV

Ingrediente pentru rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză:

Pentru aluat:

● 200 g făină
● o lingură zahăr

● 1/2 linguriță sare
● 100 g unt

● 45 ml smântână
● 30 ml apă rece

Ingrediente pentru umplutură:

● 150 g brânză feta
● 2 felii mari de dovleac
● 2 linguri lapte

1. Într-un bol se adaugă făina, sarea, zahărul și untul.
2. Se adaugă apoi smântâna, apa rece și se amestecă. Aluatul se lasă 30 de minute la rece.
3. Între timp, dovleacul se taie felii subțiri, iar brânza se taie cuburi.
4. Se întinde o foaie de aluat, care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie și unsă cu lapte.
5. Se așază feliile de dovleac și cuburile de brânză, se întorc marginile peste umplutură și se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton