Dacă îți dorești să faci mucenici pe 9 martie, urmează rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu și nu vei da greș. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și poți prepara mucenicii muntenești cu care cunoscutul bucătar dă gata pe orcine. Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie sunt 500 de grame de făină, 200 ml de apă caldă, 100 ml de ulei, cât și cam 50 de grame de drojdie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Din fericire, această rețetă este una foarte simplă, care nu necesită deloc ingrediente prea complexe, sau greu de găsit. În mod normal, ar trebui să găsim tot ce ne trebuie în orice magazin din țară, iar în scurt timp vom putea începe să pregătim mucenicii. Însă, nu trebuie să uităm de faptul că pe lista ingredientelor se mai află și puțină sare, cât și zahăr vanilat. Apoi, după ce avem toate aceste produse lângă noi, vom putea începe să facem mucenicii, care ar trebui să fie gata destul de rapid!
Cum preparăm zeama de la mucenici
Desigur, zeama este la fel de importantă, iar pentru ea ne trebuie trei litri de apă, 800 de grame de nuci mărunțite, 350 de grame de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puțină scorțișoară, esență de rom, cât și sare, conform Click.
Apoi, vom pune făina într-un vas, vom forma o gaură în mijloc, iar apoi vom adăuga și zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia, cât și apă. Totul se amestecă bine, până când avem o cocă densă. După ce am lăsat aluatul la dospit, vom presăra făină peste masă și vom întinde cât mai bine coca.
itește și: Cum face Elwira Petre cornulețe cu gem: ,,Așa poftă îmi era'
Citește și: Cum prepari cea mai delicioasă prăjitură cu mere
Citește și: Rețetă de sharhat de pui. Un delicios preparat libanez, cu sos de lămâie, usturoi și ierburi aromate
Citește și: Rețetă de ciorbă rădăuțeană. A fost inclusă în lista celor mai bune ciorbe din lume
Cum facem aluatul
După ce aluatul este subțire, îl vom tăia în fâșii mici și îl vom modela în formă de „8′. Mucenicii trebuie puși la fiert, iar mai departe trebuie să stea și câteva minute în cuptor. Faimosul bucătar ne sugerează să îi lăsăm, după ce i-am scos din cuptor, să se întărească, peste noapte.
Pentru zeamă, vom pune apa la fiert, iar atunci când dă în clocot adăugăm și toate ingredientele necesare. La final, vom putea turna totul peste mucenici, pe care îi putem savura!