Cum prepară Cori Grămescu pastele de linte cu sos ragu de soia

Cori Grămescu gătește multe preparate delicioase, dar pastele de linte cu sos ragu de soia pot reprezenta preparatul ideal pentru orcine le gustă. Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Presară pătrunjel proaspăt tocat sau busuioc proaspăt înainte de servire. Poți adăuga fulgi de drojdie inactivă pentru o aromă similară cu parmezanul. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru patru porții!

Paste de linte cu sos ragu de soia: ingrediente pentru patru porții

Pentru paste:

-300 g paste de linte 

-apă și sare pentru fierbere

Pentru ragu:

-100 g texturat de soia granule

-o ceapă mare, tocată mărunt, 4-5 tulpini de țelină apio, 2-3 morcovi tineri tocați mărunt

-3 căței de usturoi, pisați

-300 ml sos de roșii (sau roșii pasate)

-2 linguri pastă de tomate

-1 linguriță oregano uscat

-1 linguriță busuioc uscat

-1/2 linguriță boia dulce sau afumată

-100 ml vin roșu (opțional, dar recomandat pentru aromă)

-2 linguri ulei de măsline

-sare și piper după gust

-apă sau supă de legume pentru hidratarea texturatului de soia

Paste de linte cu sos ragu de soia: cum se prepară

Pune texturatul de soia într-un bol și toarnă apă fierbinte sau supă de legume peste el, cât să îl acopere complet. Lasă-l să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute, apoi scurge și stoarce excesul de lichid.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Scurge-le și păstrează-le calde.

Cum se prepară soțul

Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.

Adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat. Călește-le timp de 2-3 minute până devin translucide, apoi adaugă legumele tăiate mărunt. 

Adaugă texturatul de soia hidratat și gătește-l timp de aproximativ 5 minute, amestecând constant.

Toarnă vinul roșu (dacă folosești) și lasă-l să scadă ușor.

Adaugă pasta de tomate, sosul de roșii, oregano, busuiocul și boiaua. Amestecă bine.

Potrivește gustul cu sare și piper. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute, până când aromele se combină bine.

Citește și: Rețetă de Dal Tadka sau mâncare de linte. Inspirată din bucătăria indiană

Citește și: Rețetă de cozonac roz cu zmeură, migdale și fistic: „Un contrast plăcut între aroma fructelor și gustul bogat al aluatului”

Citește și: Cum prepari cele mai delicioase chiftele de post

Citește și: Cum se pregătesc batoanele Twix de post

Rețetă de burger de post cu fasole neagră și porumb

Cum se asamblează preparatul

Amestecă pastele fierte cu sosul sau servește-le separat, turnând ragu-ul peste paste.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton