Sunt fragede și delicioase și pot fi servite la un eveniment simandicos sau la o aniversare. Gina Bradea a dezvăluit cum prepară cornulețele cu gem și nucă. Avem nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pune în aplicare această rețetă. Iată care sunt pașii ce trebuie urmați!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Simple sau cu diferite umpluturi, cornulețele se gătesc usor si reprezinta un desert care aduce bucurie și aroma copilăriei. În plus, se pot consuma pe parcursul mai multor zile, pentru ca se păstrează proaspete o perioadă lungă de timp. Secretul ține de modul în care sunt depozitate.
Ingrediente pentru cornulețele cu gem:
- 100 g de untură sau 80 g unt
- 100 g de smântână grasă sau mascarpone
- 1 pliculeț de zahăr vanilat Bourbon sau 1 linguriță de pastă de vanilie
- sare cât luăm cu 3 degete
- 1 gălbenuș de ou
- 200 g – 220 g de făină
- Pentru umplutură
- 1 borcan de gem de prune, magiun
- nucă măcinată
- zahăr pudra vanilat
- 50 g făină
Cum se face aluatul pentru cornulețe
Pentru prepararea aluatului adăugăm într-un bol mare untură, smântână sau mascarpone, zahăr vanilat și sare, după care un gălbenuș de ou și făină, apoi începem să frământăm aluatul. După ce l-am frământat bine, se lasă la frigider timp de aproximativ o oră.
Citește și: Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea
Citește și: Ce este braga și cum se prepară. „Băutura sultanilor’ a fost inventată în urmă cu sute de ani
Citește și: Cum se prepară arancini, preparatul italienesc care te cucerește de la prima gustare
Citește și: Rețeta de tort „Cușma lui Guguță’ a Annei Lesko. Un desert delicios și rapid!
Citește și: Cum prepară Majda Aboulumosha orezul cu lapte, în stil turcesc
Cum se face umplutura
Umplutura se face extrem de simplu. Punem gemul de prune într-un castron, adăugăm nuca măcinată și amestecăm bine.
„În gemul de prune adăugăm nuca macinată, să fie mai gros. Se poate folosi orice gem aveți. Eu am folosit gem de prune în care am băgat blenderul, ca să fie o pastă mai fină. Se mai pot folosi si alte umpluturi, după dorință: rahat, visine confiate sau congelate, nuca, nutella…’, scrie Gina Bradea pe blogul său.
După ce am scos aluatul de la frigider, presărăm un pic de făină pe masa de lucru, după care tăiem aluatul în patru bucăți și frământăm ușor în mână fiecare dintre bucăți. Întindem apoi aluatul în forma dreptunghiulară și întindem din nou, cât mai lung.
„Tăiem bucățile de aluat, apoi punem umplutura. Eu am pus-o într-un pos, pentru a putea-o pune mai ușor. Daca doriti puteți să o puneți și cu lingurița. Punem gem pe margine și apoi rulăm.
Am obținut 35 de cornulețe țigarete, le punem în tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt. Le puteți face mai subțiri și obțineți mai multe. Eu nu am avut răbdare.
Punem tavă în cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptoarele electrice. Le lăsăm să se coacă până se rumenesc ușor. După ce le scoatem din cuptor le lăsăm să se răcorească 10-15 minute, apoi le tăvălim prin zahăr vanilat cu grijă, pentru că sunt extrem de fragede și se pot sfărâma. Am obținut 800 de grame de cornulețe fragede, cu umplutură generoasă de nucă și gem. Se pot păstră și timp de o luna, în cutii de tablă sau carton, căpțușițe cu hârtie de copt. Asta este totul, rețeta noastră este gata’, a mai spus Gina Bradea.