Majda Aboulumosha vă propune să vă reîntoarceți la gustul copilăriei cu o rețetă simplă și ușor de realizat. Vedeta a pregătit orez cu lapte, în stil turcesc, și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pe care le folosește. Acest desert rapid și delicios poate fi adaptat în funcție de gust, iar esențele și zahărul pot fi adăugate în funcție de preferințe.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Dacă vreți să vă îndepărtați puțin de alimentele bogate de pe masa de sărbători, un desert ca la mama acasă vă poate încânta papilele gustative. Iată care sunt ingredientele la care putem apela pentru ca preparatul să fie un deliciu. Totul se poate adapta în funcție de gust, așa că nu e cazul să vă stresați.
De ce ingrediente avem nevoie pentru orezul cu lapte, în stil turcesc
Avem nevoie de 150 de grame orez, 3 gălbenușuri, 50 de grame amidon, esență de vanilie sau păstaie de vanilie (eu am folosit pastă pură de Madagascar), 150 de grame zahăr (dacă vreți mai dulce mai adăugați), 1 l lapte, apă de trandar (opțional), câteva picături.
Citește și: Rețetă de salată aperitiv pentru Revelion. Ușor de făcut și foarte gustoasă
Citește și: Rețeta „Mocha Mousse'. Este desertul anului 2025
Citește și: Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Ordinea corectă în care trebuie amestecate ingredientele
Citește și: Cum face Nicoleta Luciu sarmalele cu jumări
Citește și: Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Ce truc secret are: „Vor avea un gust aparte”
Cum preparăm orezul cu lapte, în stil turcesc
Majda Aboulumosha a locuit mulți ani în Turcia și a pregătit de multe ori acest deliciu. „Am fiert orezul în apa, am amestecat gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele și când orezul a fost aproape fiert, am pus această compoziție peste orez și am mai lăsat pe foc încă vreo 7 minute până când s-a îngroșat un pic. Am transferat totul în vasele de teracotă (sau puneți în vase rezistente la cuptor) și mai lăsați încă vreo 25 de minute la 170 de grade până când a prins o crustă!', a scris Majda Aboulumosha.