Cum preparăm Risotto cu creveți

.

Proporția corectă pentru risotto cu creveți este de trei măsuri de apă și o măsură de orez. Se poate folosi orez integral sau orez sălbatic, care poate fi amestecat cu hrișcă dacă copilul are probleme digestive. Cu această rețetă nu dai greș niciodată. Acest preparat sofisticat va fi apreciat de toți prietenii tăi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI


Ela Crăciun prepară risotto cu creveți când are musafiri sau când copiii își doresc să fie răsfățați cu un altfel de preparat. Rețeta nu este greu de făcut, dar este cu siguranță pe placul multora dintre noi. Ai nevoie de creveți, orez, unt, lămâie, ceapă, usturoi și parmezan și pătrunjel

De ce ingrediente avem nevoie pentru risotto cu creveți

300 g de creveți proaspeți

0 lămâie

150 grame de orez

20 g de unt 

2 linguri de ulei

o ceapă roșie

2 căței de usturoi

600 ml supă de legume sau apă fierbinte


parmezan

pătrunjel

Mod de preparare risotto cu creveți

Asezonează creveții cu puțină sare și piper. Încinge bine o lingură de ulei și un cubuleț de unt într-o tigaie adâncă, neaderentă și adaugă creveții. Aceștia se gătesc foarte repede și au nevoie doar de un minut și jumătate pe foc, pe o singură parte. Când prind culoare, oprește focul, întoarce-i și lasă-i în vas încă un minut, timp în care poți să razi coajă de lămâie peste ei.  În acest fel, nu se usucă excesiv. Scoate-i mai apoi pe o farfurie.

 În uleiul rămas de la creveți pune usturoiul pisat și ceapa roșie, tăiată fideluță. Când ceapa devine translucidă, asezonează cu ierburile uscate și adaugă o lingură de zeamă de lămâie și 50 ml de supă de legume și lasă lichidul să se evapore puțin. 

Adaugă orezul și toarnă lichidul treptat, amestecând des, până când este absorbit în întregime de orez. Când ai terminat lichidul, iar orezul este fiert, oprește focul, adaugă parmezanul ras, creveții și verdețurile proaspete, tocate, amestecă și acoperă cu un capac pentru câteva minute. 


Creveții sunt proaspeți atunci când: nu au miros înțepător, ci de apă de mare sunt fermi și umezi, nu lipicioși sau uscați, au antenele intacte și crusta cu un aspect lucios.

Citește și: Rețetă de tocăniță de ciuperci cu roșii. Un preparat perfect pentru post

Citește și: Rețetă de gogoși cu gutui. Un desert ideal pentru sezonul rece

Citește și: Rețeta indiană „Daal Chawal’, preparatul favorit de Iulia Vântur

Citește și: Cum preparăm gogoșile de post

Citește și: Rețetă de prăjitură cu bulion de post


Cum se spală și decortichează creveții proaspeți

Spală creveți cu apă rece, într-o sită. Rotește capul, rotindu-l și trăgând. Decortichează-i începând de la partea inferioară a abdomenului, apăsând cu vârful unui cuțit locul  unde se unesc piciorușele. Smulge codița rămasă. Crestează-i ușor cu un cuțit pe spate și îndepărtează intestinul de culoare închisă.