Salata de dovlecei poate înlocui cu succes clasica salata de vinete, pentru că e mult mai ușoară. Preparatul e unul savuros și potrivit pentru acest anotimp și poate face senzație chiar și la un eveniment mai rafinat. Totul e ca ingredientele să fie proaspete, iar cea care le pregătește să dea dovadă de puțină îndemânare în bucătărie.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI
Avem nevoie de câțiva dovlecei, puțină sare, ulei, usturoi și suc de lămâie proaspăt stors. Dovlecelul este un aliment sărac în calorii, dar care furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanți. Datorită compoziției sale nutriționale, includerea acestuia în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului.
Cum se prepară salata de dovlecei
Dovleceii se fierb, nu sunt copți sau prăjiți. Este extrem de important ca legumele să fie fierte corect. Ulterior, acestea trebuie lăsate să se scurgă bine, pentru a elimina excesul de apă. Și dacă vrem ca totul să iasă perfect, e bine să adăugăm o linguriță de sare la începutul fierberii. În acest mod, dovleceii au o aromă mai intensă, iar apa este eliminată, salata devenind mai bine legată. După fierbere, dovleceii se toacă fin sau se zdrobesc, de preferat cu ajutorul unei furculițe.
Usturoiul, ingredientul vedetă la salata de dovlecei
Usturoiul este piesa de rezistență la salata de dovlecei, pentru că acesta adăugă o aromă intensă. Salata de dovlecei se așezonează cu ulei de nucă sau de floarea-soarelui presat la rece. Indiferent de cel pentru care optăm, acesta trebuie adăugat treptat, în timp ce dovleceii sunt amestecați. Nu trebuie să lipsească nici sucul de lămâie proaspăt stors, care dă savoare și prospețime preparatului.