Cum preparăm salata de dovlecei. De ce e de preferat în locul celei de vinete

.

Salata de dovlecei poate înlocui cu succes clasica salata de vinete, pentru că e mult mai ușoară. Preparatul e unul savuros și potrivit pentru acest anotimp și poate face senzație chiar și la un eveniment mai rafinat. Totul e ca ingredientele să fie proaspete, iar cea care le pregătește să dea dovadă de puțină îndemânare în bucătărie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Avem nevoie de câțiva dovlecei, puțină sare, ulei, usturoi și suc de lămâie proaspăt stors. Dovlecelul este un aliment sărac în calorii, dar care furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanți. Datorită compoziției sale nutriționale, includerea acestuia în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului.

Cum se prepară salata de dovlecei

Dovleceii se fierb, nu sunt copți sau prăjiți. Este extrem de important ca legumele să fie fierte corect. Ulterior, acestea trebuie lăsate să se scurgă bine, pentru a elimina excesul de apă. Și dacă vrem ca totul să iasă perfect, e bine să adăugăm o linguriță de sare la începutul fierberii. În acest mod, dovleceii au o aromă mai intensă, iar apa este eliminată, salata devenind mai bine legată. După fierbere, dovleceii se toacă fin sau se zdrobesc, de preferat cu ajutorul unei furculițe.


Citește și: Alin Oprea o acuză pe Larisa Uță că a avut mai mulți amanți în timpul mariajului lor: „Unul dintre ei este o persoană relativ publică. Am dovezi clare…'

Citește și: Alexandru Rafila, primele declarații despre divorțul de mama copilului său. Cum își educă fiul adolescent: „Principiile pe care atât eu, cât și mama lui…’

Citește și: Andreea Berecleanu, despre începuturile sale în carieră: „Nu am știut că voi face jurnalism, calea mea ar fi fost alta, doar că destinul…'. S-a întreținut singură de la 19 ani, de când a plecat din casa părinților / EXCLUSIV

Citește și: Alexandru Ciucu e singur și nu renunță la verighetă, la trei ani de la despărțirea de Alina Sorescu: „Are valoare simbolică pentru mine. Momentan vreau să…’

Citește și: Magda Pălimariu, apariție fabuloasă într-o rochie roșie la VIVA! Influencers Party 2024! E prima apariție la un eveniment monden din România, după ce a devenit mamă


Usturoiul, ingredientul vedetă la salata de dovlecei

Usturoiul este piesa de rezistență la salata de dovlecei, pentru că acesta adăugă o aromă intensă. Salata de dovlecei se așezonează cu ulei de nucă sau de floarea-soarelui presat la rece. Indiferent de cel pentru care optăm, acesta trebuie adăugat treptat, în timp ce dovleceii sunt amestecați. Nu trebuie să lipsească nici sucul de lămâie proaspăt stors, care dă savoare și prospețime preparatului.