Dacă vrei să faci o friptură suculentă și delicioasă la grătar, ai nevoie să știi câteva trucuri esențiale.
Pe lângă aceste trucuri, ai nevoie de echipamente și ustensile potrivite pentru grătar.
Pentru început, trebuie să te asiguri că friptura pe care o prepari este proaspătă. Așadar, cumpără carnea din magazine de specialitate și ai grijă să arate cât mai bine și proaspătă. Alege bucăți de carne care conțin și puțină grăsime, astfel încât friptura să iasă suculente.
Poți marina carnea cu câteva ore înainte de a o pune pe grătar. Nu ține carnea deasupra flăcărilor, ci las-o să se gătească încet, pe grătar.
Ai grijă să nu pui prea multe condimente, care vor inhiba gustul cărnii.
Potrivit specialiştilor englezi, femeile ar trebui să consume mai multă carne roşie decât bărbaţii deoarece ele prezintă un risc mai crescut de a face anemie. Această afecţiune se instalează atunci când în organism există un deficit de fier, iar fierul, din fericire, se regăseşte în cantităţi însemnate în carnea de porc şi în cea de vită.