Dacă am face un top, nu există un desert mai bun decât prăjitura cu mere. Nu numai că astfel poți să folosești merele rămase prin frigider, dar acest desert reușește să impresioneze consumatorii de toate vârstele. De asemenea, poate fi pregătit ocazional pentru o cină sau în timpul sărbătorilor.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
O prăjitură bună cu mere ține în primul rând de fructele pe care le folosim. În loc să utilizăm un singur tip de mere, ar trebui să încercăm o varietate. Merele verzi sunt, însă de evitat. Pentru prajitura fragedă cu mere, o rețetă simplă și gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente!
Blatul:
4 mere
4 linguri zahăr
100 ml ulei
scorțișoară
zahar vanilat
făină cât cuprinde (cca 300 – 400 g. în funcție de marimea merelor)
Crema:
100 gr. unt
2 linguri zahăr
cacao
Cum se prepară prăjitura cu mere
Blatul de la prăjitura cu mere:
Se răzuiesc merele, pe varianta mare, se adaugă zahărul, uleiul, scorțișoara, zahărul vanilat. Se mixează bine, se adaugă făină până se face o cremă de consistență medie. Se tapetează un vas cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se introduce în cuptor cca 45 min la 200 grade. După ce s-a copt blatul, se scoate și se taie în bucățele. Se adaugă crema pe deasupra, atunci când compoziția este fierbinte, inclusiv printre tăieturile blatului.
Citește și: Rețetă de brioșe cu afine și smântână
Citește și: Rețetă de plăcintă cu fasole, un preparat englezesc savuros
Citește și: Rețetă de skordalia. Cum se prepară unul dintre cele mai savuroase aperitive grecești
Citește și: Rețetă de zuppa inglese. Un delicios desert italian
Citește și: Rețetă de mușchiuleț poșat cu unt și piure de mazăre
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/01/c1-001-cover-6-179.jpg)
Crema de la prăjitura cu mere
Se topește untul, se adaugă zahărul, se amestecă până se topește, se adaugă cacaoa. Se servește rece, pentru că mărul poate da senzația de cocă necoaptă!