Dacă vrei să mănânci chiftele, dar nu poți, pentru că respecți postul, ai o soluție la îndemână. Chiftelele din legume sunt la fel de delicioase și se prepară extrem de simplu. Perfecte pentru orice masă, acestea sunt pline de arome, nu sunt costisitoare și pe placul întregii familii. Se servesc atât calde, cât și reci.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!
Puteți servi chiftelele simple, alături de o garnitură sau o salată sau puteți încerca să le faceți cu sos, la fel de bune sunt. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie dacă îți dorești să îi uimești pe cei apropiați cu un preparat ideal pentru post! Asigură-te că acestea sunt bine scurse de lichid înainte de a le amesteca!
Ingrediente pentru chiftelele din legume
4 cartofi
un morcov mare
un borcan de ciuperci
2-3 căței de usturoi
jumătate de legătură de pătrunjel
jumătate de legătură de mărar
sare și piper
8-10 linguri de pesmet
făină
ulei pentru prăjit
Citește și: Rețetă de cornulețe cu untură. Secretul gospodinelor pentru un aluat fraged
Citește și: Rețeta de somon teriyaki a lui chef Horia Manea. Delicios și gata într-un timp record
Citește și: Rețeta de focaccia de post a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețeta de doradă cu polenta și chimichurri. Preparatul Andreei Corb, fostă concurentă la MasterChef
Citește și: Cum prepară Andreea Raicu Sushi tarts în cinci pași simpli
Citește și: Rețetă de sfogliatella – desertul italian cu foietaj crocant și umplutură de ricotta și portocală
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-4-22.jpg)
Cum prepari chiftele din legume
Fierbe cartofii cu morcovul în apă cu sare. Când sunt moi, scurge-i de apă, lasă-i puțin la răcit, apoi pune-i în robotul de bucătărie. Folosește ciuperci la conservă, le scurgi bine și le pui în bol. Adaugă ceapă, usturoi, pătrunjel și mărar, conform RTV.
Blenduiește până când obții o pastă. Toarnă totul într-un bol, pune și pesmetul, apoi amestecă. Condimentează cu sare și piper, iar în cazul în care compoziția este prea lichidă, mai pune pesmet.
Formează chiftelele: ia câte o lingură din compoziție și modelează după preferințe. Se trec apoi prin făină și se prăjesc în tigaie.
Sfatul gospodinelor iscusite este să faci mai întâi toate chiftelele, apoi să le treci prin făină și le pui în tigaie. Secretul este că se vor prăji uniform. Dacă preferi varianta la cuptor, nu le mai tăvălești prin făină. Imediat ce le-ai modelat, le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introduci în cuptor.
Le lași să se rumenească pentru câteva minute, apoi le poți întoarce pe partea cealaltă și când sunt gata le poți scoate pe o farfurie. Chiftelele merg de minune cu o salată verde, ridichi, ceapă verde, mărar proaspăt, ulei de măsline, suc de lămâie și sare.