Cum prepari unt de casă în 10 minute, cu un singur ingredient. Cu siguranță există multă lume căreia își aduce aminte de vacantele petrecute la bunici sau de simpla viață de la țară. Untul de casă este un aliment extrem de bun, iar atunci când dorim să ne readucem aminte de copilărie, ne gândim la untul preparat de bunica. Iată cum poti să gătești unt de casă în doar 10 minute!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
În trecut, laptele de vacă sau de oare era un aliment nelipsit din casele oamenilor de la țară. Laptele se consuma proaspăt, sub formă de brânză sau de unt, iar toate aceste preparate în casă erau gustoase. Laptele se folosea nediluat sau nedegresat, iar produsele erau de o calitate incomparabilă.
Deși consumul de unt nu este foarte recomandat, acesta contine nutrienti și grăsimi saturate, importante pentru sănătate organismului. Dacă vrei să prepari unt de casă, îți recomandăm o rețetă simplă și rapidă.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu prune
Citește și:Rețeta de paste „Barbie' cu sfeclă
Citește și:Rețetă de zacuscă de fasole. Preparatul ideal pentru sezonul rece
Citește și:Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară
Ingrediente
-1 litru de smântână lichidă grasă
Optional
-sare
-usturoi
-patrunjel
-marar
-cimbru
-rozmarin
Mod de preparare
Se pune smântâna rece în bolul unui mixer, se mixează la viteză mare până se taie smântâna. Pentru a scoate zara din compoziție, se adaugă în bol câteva linguri de apă rece și se se continuă mixarea. Compozția de stoarce foarte bine pentru a elimina tot lichidul.
Dacă vrei un unt sărat, se adaugă sarea, usturoiul, verdeturile și se amestecă bine cu furculita. Untul se pune într-un recipient cu capac sau acoperit cu folie transparatentă. Untul de casă rezistă la frigider vreme de șase săptămâni.