Cum să faci covrigi acasă. Rețeta simplă

 Lupescu Anca
.

Cu toții iubim covrigii de la patiserie, însă nu ar fi mult mai sănătoși dacă i-am prepara acasă? Covrigi cu mac, susan, semințe sau orice altceva îți place, în doar câteva minute. Rețeta e foarte simplă, așa că nu vei avea nevoie să ți-o notezi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cum să faci covrigi acasă?Iată cea mai simplă rețetă. Covrigii au devenit unul dintre cele mai iubite și accesibile produse de patiserie, însă puțini știu istoria și povestea lor.

Pentru a face covrigi la tine acasă, trebuie să urmezi această rețetă extrem de simplă. În plus, poți să pui ce vrei pe ei, de la miere, semințe, mac sau susan, până la sare sau chiar chiar zahăr bun, dacă îi vrei dulci.

Pentru rețeta de covrigi ai nevoie de:

Ingrediente:

  • 500 grame de făină
  • 25 grame drojdie
  • 250 ml lapte cald
  • O lingură de sare
  • 30-50 ml ulei

Peste făina cu drojdie se toarnă laptele cald, până când aceastase mărunțește. Se formează astfel aluatul. Se adaugă sarea și uleiul și se frământă cu multă tragere de inimă.

Lasă totul la dospit în jur de o oră.

Apoi rupe o bucată de aluat și modelează forma de covrig dorită. Mai lasă-i puțin să își tragă sufletul, cam vreo 15 minute. Apoi opărește-i cu apă fiartă timp de un minut, presară mac sau susan și trimite-i pe toți la cuptor.

După 15 minute, covrigii tăi sunt gata, numai buni de savurat!

De unde vin covrigii și care este istoria lor?

Potrivit lucrării „Istoria Științei și a Tehnologiei', covrigii au fost inventați încă din anul 610 de către un călugăr italian pentru a folosi drept răsplată copiilor care învățau rugăciunile. Astăzi, covrigii sunt indispensabili și îi găsim ușor în plină stradă cu umpluturi delicioase.

Originea covrigilor nu este pe deplin cunoscută, însă totul a început în jurul anului 600. Atunci se spune că un călugăr italian a inventat covrigii cu scopul de a le oferi răsplată copiilor care învățau rugăciunile.

Covrigii erau, de fapt, mici fâșii de aluat copt, încolăcite care să semene cu mâinile încrucișate la piept și se numeau Pretiola' (mici recompense). Mai târziu s-a spus despre covrigul cu bucle că ar putea avea legături cu pâine grecească ce era în formă de inel și deriva de la pâinea folosită în timpul slujbelor la mănăstiri în urmă cu 1.000 de ani.

Citește și: Alessia s-a împăcat cu tatăl copilului ei, la 6 luni de la divorț:Și-a dat seama că cel mai bine e acasă

Citește și: Cum și-a descoperit Costi Diță, alias Giani din Las Fierbinți, pasiunea pentru actorie:„La primul examen la teatru am luat nota 1/ EXCLUSIV

Citește și: Doru Todoruț, adevărul despre fosta soție, după ce l-a dat în judecată.Cum se înțeleg acum

O altă legendă spune că invenția covrigilor aparține unor brutari disperați ce ai fost ținuți captivi de către conducătorii locali. De asemenea, enciclopedia Meyers Konversations Lexikon' din 1905 suspectează originea covrigului odată cu interzicerea tradițiilor păgâne de copt, precum forma Crucii Soare la Sinodul din Estinnes în 743. Atunci, covrigul ar fi apărut ca și un înlocuitor, scrie libertatea.ro.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton