Cum se face plăcinta cu somon, spanac și brânză. Rețeta lui Joseph Hadad


Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește plăcinta cu somon, spanac și brânză. Preparatul nu este unul pretențios, se prepară ușor și e extrem de gustos. În cei 50 de ani de carieră în bucătărie, Chef Joseph Hadad a petrecut 28 de ani în România. A aterizat aici din întâmplare, așa cum spune el, când țara era încă gri, la aproape cinci ani de la Revoluție.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pasiunea pentru bucătărie a moștenit-o de la părinții săi, care găteau extraordinar. Însă tatăl său a fost, de fapt, cel care l-a îndrumat pe acest drum, deși bucătăria nu îl atrăgea la 15 ani, atunci când a început să gătească. Azi face parte dintre bucătarii de top și multe rețete la activ. Iată cum prepară Joseph Hadad plăcinta cu somon, spanac și brânză!

1. Fierbeți spanacul puțin în apă cu sare, până când se înmoaie. Scoateți-l într-un bol cu gheață și apă rece. Stoarceți foarte bine, într-un prosop.

2. Căliți ceapa în uleiul de măsline, până când este translucidă și strecurați apoi.

3. Fierbeți somonul la abur: puneți apă într-o oală, o farfurie înăuntru și somonul presărat cu sare deasupra. Puneți firele de cimbru, puțin ulei de măsline și acoperiți. Gătiți somonul, însă trebuie să rămână totuși puțin negătit înăuntru.

4. Amestecați foarte bine într-un bol: spanacul stors bine și tocat, pătrunjelul, ouăle fierte, măslinele, ceapa gătită, brânza și somonul sfărâmat, sare și piper, cojile de citrice.

5. Ungeți foile de plăcintă cu ulei de măsline, puneți umplutura pe lung și aproape de margine. Rulați și tăiați. Ungeți din nou cu ulei de măsline. Repetați.

Citește și: Cum preparăm gogoșile de post

Citește și: Rețetă de gogoși cu gutui. Un desert ideal pentru sezonul rece

Citește și: Rețetă de tocăniță de ciuperci cu roșii. Un preparat perfect pentru post

Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere. Un desert perfect pentru toamnă

Citește și: Cum preparăm Risotto cu creveți

6.Ungeți și o tavă (forma pe care am folosit-o eu are 26 cm diametrul) foarte bine cu ulei de măsline și aranjați pe rând toate rulourile înăuntru. Presărați puțină sare grunjoasă și dați la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, pentru 7-8 minute. Lăsați să se răcească și serviți. Poftă bună!”, a explicat chef Joseph Hadad, în fimulețul postat pe pagina sa de Instagram.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton