Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Bechamelul este un sos destul de gros a cărui origine este atribuită bucătăriei franceze și italiene. Poate fi folosit în combinație cu legume, carne de porc sau pește. Iată cum îl poți pregăti chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Sosul Bechamel este un sos extrem de ușor de făcut. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, însă trebuie să ții cont și de anumiți pași pentru a nu te trezi cu acele cocoloașe neplăcute. Iată cum îl poți prepara chiar la tine, fără prea mari bătăi de cap!
Citește și: Rețetă de tartă cu mure
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi
Citește și: Compot de prune
Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Ingrediente
500 ml lapte
50 g făină
50 g unt
1 ceapă
2 linguri de ulei de măsline
sare
nucșoară
Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Mod de preparare
- Spălăm ceapa, o curățăm și o tăiem bucățele.
- Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul, dar și uleiul de măsline. Când observăm că s-a topit untul, adăugăm ceapa și o lăsăm la călit pentru 2-3 minute.
- Punem la fiert separat laptele și îl lăsăm pe foc timp de 3-4 minute.
- Când ceapa s-a călit, adăugăm treptat făina și amestecăm fără întrerupere.
- Adăugăm și laptele fiert treptat și continăum să amestecăm.
- Când observăm că sosul s-a legat și a devenit cremos se adăugă sarea și nucșoara.
- Oprim focul și servim sosul Bechamel alături de cartofi, pește, carne de vită sau legume.
Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock