Cum se prepară omleta pufoasă a bunicii. Dacă îți este dor de gustul delicios și inconfundabil al omletei făcută de bunica, îți recomandăm o rețetă simplă. Vei avea parte de un mic dejun copios și care îți va aminti de copilărie. Omleta pufoasă a bunicii îți va reda energia la primele ore ale zilei. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cum se prepară omleta pufoasă a bunicii. Atunci când ne amintim de copilărie, multi dintre noi își aduc aminte de omleta pufoasă făcută de bunica. Se știe deja că omleta se numără printre cele mai consumate preparate de la micul dejun. Rețeta de omletă pe care multi o preferau în copilărie este cea cu cârnați, așa cum o făcea bunica. Dacă vrei să simti din noul gustul ei, o poti prepara chiar tu. Iată lista completă cu ingredientele de care ai nevoie!
Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu
Citește și:Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp
Citește și:Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos
Citește și:Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: „Tocăm afumătura și ceapa…”
Ingrediente
- 6 ouă
- o roşie
- 30 g cârnaţi
- sare
- piper negru
- o lingură de unt
Mod de preparare
Se bat cele șase ouă împreună cu sarea și cu piperul, apoi amestecul se împarte în două părți egale. Prima parte se toarnă într-o tigate încălzită, pe care o ungi cu putin ulei. Pe omleta din tigaie se pun câteva felii subtiri de cârnați și roșii proaspete. Apoi se împăturește în patru, după care se servește fierbinte. Pentru cealaltă jumătate de omletă se procedează la fel, iar în funcție de preferințele tale, poti adauga brânză sau cascaval.
Dacă vrei ca omleta să iasă pufoasă, trebuie să ții cont de un truc important. Smântână ajută foarte mult ca omleta să fie pufoasă. Mulți oameni adaugă lapte în ouă, înainte de a le pune în tigaie. Dar smântâna oferă aceeași textură cremoasă', a spus Joanna Saltz, potrivit tastingtable.com.
Sursa foto: Canva