Salamul de biscuiți a fost inventat în Italia, dar astăzi face înconjurul lumii. Deliciosul preparat e o bucurie atât pentru adulți, cât și pentru copii. Salamul de biscuiţi cu fructe uscate face parte din categoria clasic şi bun, se prepară extrem de uşor şi nu este nevoie decât să respectăm pașii pentru a obține acest desert.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Dacă îți dorești să iasă așa cum ai visat, e de preferat să îl lași o noapte la frigider. Poate fi servit și în perioada postului, iar asta datorită ingredientelor pe care la conține, dar și la ceas aniversar sau la un eveniment de care te bucuri la birou. Iată ce trebuie să ai în vedere ca rezultatul să întreacă orice așteptare!
Ingrediente pentru salamul de biscuiți cu fructe uscate
Pentru a prepara salamul de biscuiți cu fructe uscate avem nevoie de 250 g biscuiți simpli, 250 g zahăr, 100 g, unt 50 g, cacao 50 g, nucă 50 g, stafide 50 g, curmale, 50 g caise uscate, 50 g prune uscate, 120 ml lapte şi puțin rom.
Citește și: Cum face Elwira Petre cornulețe cu gem: ,,Așa poftă îmi era'
Citește și: Cum prepari cea mai delicioasă prăjitură cu mere
Citește și: Rețetă de sharhat de pui. Un delicios preparat libanez, cu sos de lămâie, usturoi și ierburi aromate
Citește și: Rețetă de ciorbă rădăuțeană. A fost inclusă în lista celor mai bune ciorbe din lume
Cum se prepară salamul de biscuiți cu fructe uscate
Biscuiții se zdrobesc cu mâna până se obțin bucățele mici, apoi se amestecă cu nuca și fructele uscate tăiate în bucăți mici. Într-o crăticioară se pun 60 ml lapte și zahărul și se fierb până se face un sirop legat. Se adaugă untul și se amestecă până se topește.
Se adaugă cacao și romul și se lasă să clocotească. Se toarnă treptat siropul peste biscuiți, amestecând din când în când până se leagă biscuiții și se înmoaie un pic, conform Evz.
Se pune jumătate din compoziție pe o folie de plastic, se rulează strâns și se împinge din ambele capete, pentru a scoate aerul din salam. Se leagă strâns la ambele capete și se dă la frigider câteva ore sau peste noapte. Se repetă cu restul de compoziție. Când s-a întărit, se poate tăia și servi.