Cum se prepara si se consuma homarul. Carnea de homar este considerată o adevărată delicatesă, care solicită foarte multă îndemânare atât în privința preparării, cât și degustării. Pentru a găti carnea de homar ai nevoie de tehnica potrivită, doar așa vei obține un preparat delicios, ca la un restaurant bine cotat. Carnea de homar poate fi consumată, fără probleme, atât de gurmanzi, cât și de cei care țin dietă, întrucât este nutritivă, savuroasă și săracă în calorii.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cum se prepara si se consuma homarul. Carnea de homar este una dintre cele mai populare delicatese când vine vorba de fructe de mare. Homarul este un aliment foarte sănătos și nutritiv, datorită conținutului scăzut de calorii și a faptului că abundă în acizi grași Omega-3, proteine, fosfor, zinc. Gătirea homarului nu este un lucru ușor, întrucât ai nevoie de îndemânare și o tehnică care implică câțiva pași destul de simpli. Pentru a te bucura cu adevărat de savoarea homarului, este nevoie de o anumită tehnică și atunci când îl mănânci. Iată cum se prepară și se consumă homarul !
Cum se prepara si se consuma homarul. Ingrediente
- -un homar
- -2 morcovi
- -o legătură de praz
- -o telină mare sau două mici
- -două legături de pătrunjel
- -sare
Citește și: Fructele de mare: aliații noștri de vară
Citește și: A divorțat Liviu Dragnea, după 28 de ani, pentru Irina Tănase? „Nu am mai rezistat la această tensiune…'
Cum se prepara si se consuma homarul. Mod de preparare
Trece homarul sub un jet de apă limpede. sa il treci sub un jet de apa limpede, pentru a elimina toate impuritatile.
Ia o oala mare, în care pot încăpea doi homari. Adauga apa, cat sa acopere homarii, si aproximativ 1 lingurita de sare la un litru de apa.
Incalzeste apa si, cand ajunge la fierbere, arunca homarul viu, cu capul inainte. Apoi, acopera oala si gateste pana cand revine la punctul de fierbere.
Redu focul la mediu si gateste homarul atat cat e necesar, in functie de greutatea acestuia: pentru un homar de 350 g, vei avea nevoie de 10 minute, pentru unul de 450 g, de 12 minunte, de 13 minute pentru 550 g si de 1 minut suplimentar pentru fiecare 125 g suplimentare.
La sfarsitul acestui pas, homarul va capata o nuanta destul de portocalie. Il poti scoate cu ajutorul clestilor si il poti lasa cateva clipe sa se raceasca.
Pentru a aduce mai multe arome, gateste homarul in supa de legume.
Alege o oala mai mare, care sa cuprinda un volum mare de apa, in care ai pus morcovi, telina, praz tocat, precum si 2 linguri de patrunjel tocat.
Lasa apa sa fiarba 20 de minute, apoi arunca homarii in oala, pentru 15 minute de gatit sub capac.
Scoate homarii, scurge-i si asteapta sa se raceasca, inainte de a-i taia in jumatate sau de a-i curata.
Taie sau decojeste homarul, evidentiaza-i aroma cu un strop de sos de unt cu lamaie, maioneza sau sos de corali.
Nu-i arunca cochilia: aceasta poate fi folosita pentru a da aroma supelor, sosurilor sau tocanitelor cu peste.
FOTO: pixabay