Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express. Este cea mai scumpă supă din lume

.

Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express. Recent, concurenții au mai avut de trecut o probă dificile, trebuind să mănânce o supă din cuib de pasăre, o delicatesă, de altfel, în cultura asiatică și cea mai scumpă supă din lume. Iată rețeta completă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express. Este socotită a fi cea mai scumpă supă din lume, însă acest preparat inedit a fost o adevărată provocare pentru concurenții de la Asia Express. Dat fiind că proba a făcut parte din lupta pentru imunitate, concurenții nu au ezitat să încerce acest preparat cunoscut pentru proprietățile sale nutritive, care se gătește din cuib de pasăre.

462201262_1058934752295040_3521574772174461375_n462201262_1058934752295040_3521574772174461375_n

Cum se prepară supa din cuib de pasăre de la Asia Express

Preparată din cuiburile unei specii de lăstun-mare, această delicatesă poate fi pregătită atât în varianta dulce, cât și sărată. Primul pas este pregătirea cuiburilor. Acestea trebuie ținute mai întâi curățate de impurități, iar apoi ținute în apă peste noapte sau câteva ore, pentru a se înmuia și a-și mări volumul.

Citește și: Câți bani a pierdut Cristina Bâtlan în afaceri. Cătălin Botezatu i-a rămas dator: „A fost o conjunctură nefericită, era greu pentru el. Sute de mii de euro…

Citește și: „Eu nu am nimic împotrivă, vreau să fiți fericiți, rugămintea mea e să nu faceți copil foarte repede…. Raluca Moianu, surprinsă că fiica ei a rămas însărcinată la 19 ani

După aceea, cuiburile se pun la fiert la foc mic într-un vas cu apă purificată, de 1,5 l, pentru două ore. În timpul fierberii, acestea vor căpăta o consistență gelatinoasă. Varianta dulce implică adăugarea de zahăr rock în timpul fierberii, rețeta fiind specifică bucătăriei din zona Canton.

Pentru varianta sărată, în supă se încorporează albușuri de ou bătute ușor și se adaugă sare. Supa se servește cu felii subțiri de ghimbir deasupra sau frunze proaspete de coriandru, care potențează aroma.

Ce este supa din cuib de pasăre pe care concurenții au consumat-o la Asia Express

Preparatul, cunoscut și sub denumirea de „aur alb' este o mâncare extrem de apreciată în cultura chineză, fiind o mâncare preferată atât pentru proprietățiile sale nutritive, cât și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Faimoasa supă se prepară din cuiburile unei specii de lăstun-mare, care le construiește din salivă.

Cuiburile de lăstun nu se recoltează ușor, iar asta deoarece se găsesc doar pe pereții stâncoși din peșterile din sud-estul Asiei, iar culegătorii trebuie să se urce pe scări din bambus pentru a ajunge la ele.

După ce sunt recoltate, cuiburile trec printr-un proces de prelucrare și mai dificil, așadar prețul unui kilogram poate ajunge și la o mie de dolari.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton