Tocineii sunt delicioși și se obțin ușor. Ca să îi prepari ai nevoie doar de cartofi rași și ingrediente simple, iar rezultatul poate fi unul peste așteptări. Mai mult, ei sunt ideali în această perioadă, deoarece nu pică greu la stomac și sunt sățioși. Iată de ce ai nevoie ca să îi pregătești!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Tocineii tradiționali se servesc fie calzi, fie reci, simpli sau cu smântână, brânză rasă sau cu sos de usturoi. Dacă vrei să duci rețeta la un alt nivel, poți să încerci să adaugi în compoziția tocineilor și alte ingrediente, precum dovlecei răzuiți, morcov sau chiar brânză. Aceste variante sunt la fel de savuroase.
Ingrediente pentru tocinei
1 kg de cartofi
- 1 kg de cartofi
- 2 ouă
- 100 g de făină
- 2 linguri de smântână (opțional, pentru o textură mai cremoasă)
- sare și piper după gust
- ulei pentru prăjit
- 2 căței de usturoi (opțional, pentru aromă)
Citește și: Rețeta de tort „Cușma lui Guguță’ a Annei Lesko. Un desert delicios și rapid!
Citește și: Cum prepară Majda Aboulumosha orezul cu lapte, în stil turcesc
Citește și: Rețeta „Mocha Mousse’. Este desertul anului 2025
Citește și: Cum face Nicoleta Luciu sarmalele cu jumări
Citește și: Rețetă simplă de pâine fără frământare
Cum se prepară tocineii tradiționali
Se curăță cartofii și se spală bine. Se dau pe răzătoarea mică sau medie, în funcție de textura dorită, și se stoarce excesul de lichid din cartofii rași cu ajutorul unui tifon sau prin presare într-o strecurătoare, conform RTV. Apoi, într-un bol mare, se combină cartofii rași cu ouăle, făina, sarea și piperul. Se adaugă și usturoiul zdrobit, asta dacă preferați o aromă mai intensă și sunteți fan al acestui ingredient.
Dacă doriți tocinei mai fragezi, puteți, de asemenea, să puneți și smântână. Se ia câte o lingură din compoziție și se formează chiftele plate sau păstrăvi (forme ușor alungite), dar micuțe. Apoi, se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjesc tocineii pe ambele părți până devin aurii și crocanți, iar la final, se scot pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.