Cum se prepară untul Ghee și la ce se poate folosi

 Dumitrache Laura
.

Cum se prepară untul Ghee și la ce se poate folosi. Untul Ghee este folosit deseori în bucătăria indiană ayurvedică și se numără printre cele căutate produce în magazinele naturiste. Utilizat în locul untului obișnuit, ghee are numeroase beneficii pentru sănătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cum se prepară untul Ghee și la ce se poate folosi. Ghee a fost folosit în special în culturile indiene și pakistaneze, iar în prezent este căutat în lumea întreagă și folosit în diverse rețete culinare. Ghee este un tip de unt făcut din încălzirea untului, fiind creat pentru a preveni stricarea untului atunci când temperaturile sunt crescute.

Pe lângă gătit, untul Ghee este folosit în sistemul indian de medicina alternativă Ayurveda. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara untul Ghee!

Citește și: Rețetă de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură

Citește și:Rețetă de mâncare de ștevie

Citește și:Rețetă de șnițele din soia cu sos de ceapă

Citește și:Rețetă de chicharron de pui

Ingrediente

  • 500 g unt
  •  1 praf de sare
  •  1 praf de piper

Mod de preparare

Într-o tigaie cu fund dublu se adaugă untul și se încălzește la foc mediu. După care se lasă focul la mic, iar cu ajutorul unei linguri de metal se îndepărtează spuma care s-a format la suprafața untului topit. Aceasta se poate folosi la alte preparate.

După îndepărtarea spumei, apa se va evapora din unt și lichidul rămas în tigaie va fierbe. Untul Ghee nu va fi lăsat să ajungă la culoarea maro închis, ci acesta trebuie să fie de culoare galben închis.Ghee trebuie traansferat într-un borcan de sticlă sterilizat cât încă este cald. Acesta poate fi aromatizat cu cocos, usturoi și ierburi aromatice.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton