Desertul turcesc, Sultan Lokumu, care a devenit viral pe Internet. Rețeta pas cu pas

.

Desertul turcesc, Sultan Lokumu, care a devenit viral pe Internet. Dacă ești mare fan de dulciuri, cu siguranță ai auzit și tu de rețeța turcească care a devenit virală pe rețelele de socializare. Ce-i drept, este extrem de gustoasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente și se face foarte repede. Trebuie neapărat să o încerci dacă te-ai săturat de deserturile clasice și cele cumpărate din supermarket-uri!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Acest desert turcesc este cunoscut sub numele de „Sultan Lokumu’, fiind vorba despre un desert fin, cremos și nemaipomenit de gustos. Se face foarte simplu, nu necesită coacere și chiar dacă ești începătoare în arta culinare, nu ai cum să dai greș. Surprinde-i pe cei dragi cu acest desert și cu siguranță o să devină unul dintre preferatele voastre!

Citește și: Rețetă de poale-n brâu

Citește și: Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc

Citește și: Cu ce se ocupă iubitul Ramonei Olaru: „Are mai multe afaceri atât în țară, cât și în afara țării, în mai multe țări din Europa'. Cum funcționează relația lor la distanță


Citește și: „Sofia îmi seamănă din ce în ce mai mult. Este foarte ambițioasă și…’. Cum este relația dintre Bianca Drăgușanu și fiica ei în vârstă de 7 ani

Desertul turcesc, Sultan Lokumu, care a devenit viral pe Internet. Ingrediente

  • 180 de grame de zahăr
  • 120 de grame făină
  • 180 grame de zahăr
  • 40 grame de cacao
  • 12 grame de întăritor de frișcă
  • 8 grame de zahăr vanilat
  • 1 l de lapte
  • 40 grame de unt
  • 150 ml de lapte
  • 8 grame de întăritor de frișcă

Pentru decor:

  • fulgi de cocos: 250 g

Desertul turcesc care a devenit viral pe Internet. Mod de preparare

Ei bine, deși pare un desert greu de făcut și complicat, adevărul este cu totul și cu totul altul. Se face extrem de simplu, poate chiar mai ușor decât o porție de clătite. Pentru început, într-o tavă de copt 30 x 40 cm pune fulgii de cocos. Între timp, într-o oală pune 180 grame de zahăr, 40 grame de cacao, 8 grame de zahăr vanilat, 1 l de lapte și lasă-le pe foc, amestecând cu un tel. Când compoziția s-a omogenizat, se adaugă untul, iar mai apoi se ia de pe foc și se pune în tava tapetată cu fulgi de cocos.


Se întinde bine cu o lingură și se lasă 2 ore la frigider pentru a se închega. În acest timp, cât desertul se răcește, ne ocupăm de decor. Prin urmare, într-un alt bol se pune 150 ml de lapte, 8 grame de întăritor de frișcă și se mixează. După ce ai scos prăjitura din frigider, după intervalul de 2 ore, se adaugă deasupra compoziția de frișcă, se taie felii și se rulează. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics