Dulceață de pepene roșu. Rețeta pas cu pas

 Calin Maria Bianca
.

Dulceață de pepene roșu. Fără doar și poate, pepenele este vedeta verii când vine vorba de fructe răcoritoare, astfel că mulți au mereu în casă acest deliciu. Ce-i drept, foarte mulți profită de sezonul cald pentru a-și delecta papilele gustative cu pepene, fără a ști, de fapt, că se pot bucura de același gust intens aromat și dulce și pe timpul iernii. Nu, nu prin pepenii din supermarket care apar în toiul iernii, în plin ger, ci printr-o dulceață de casă care se face foarte repede.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Nu, nu necesită mult timp această dulceață de pepene, ci se face mai repede decât te așteptai. De asemenea, nici lista de ingrediente nu este deloc una mare, ci din contră, ai nevoie de doar 5 lucruri. Ei bine, după toate aceste explicații, noi ți-am pregătit mai jos rețeta pas cu pas, fiind momentul ideal pentru a face o dulceață de pepene roșu.

Citește și: Rețetă de gem de mure

Citește și: Rețetă de nachos cu pui și brânză la cuptor

Citește și: Cătălin Cazacu, săruturi pasionale cu o blondă, pe litoral. Cum a fost surprins pe plajă, după despărțirea de Ramona Olaru

Citește și: Ema Oprișan și ispita Daria Cuflic, replici tăioase la Insula Iubirii. S-au confruntat față în față, la bonfire: „Nu cred că nu știai ce ai acasă și…'

Dulceață de pepene roșu – ingrediente

  • 1,5 kg miez de pepene roșu
  • 1 kg zahăr
  • 150 ml apă
  • zeama de la o lămâie
  • 1 păstaie vanilie

Dulceață de pepene roșu – mod de preparare

Ei bine, deși nu este o dulceață pe care o găsești în cămara oricărei gospodine, se face foarte ușor. Prin urmare, pentru început curățați pepenele de coajă și de partea albă, apoi îl tăiați în cubulețe și îndepărtați, pe cât posibil, sâmburii.

Puneți zahărul, apa, zeama de lămâie și vanilia într-o oală pe foc și lăsați să fiarbă 5 minute, după ce zahărul s-a dizolvat. Când siropul fierbe, adăugați cubulețele de pepene și lăsați să fiarbă împreună încă 5 minute. Opriți focul, acoperiți oala cu o cârpă umedă și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

După câteva ore, când fructele au absorbit din sirop, se scot pe o farfurie din oală, iar siropul rămas se pune din nou pe foc și se lasă să fiarbă până când s-a îngroșat puțin. Când siropul a scăzut cu o treime în volum, adăugați din nou fructele și mai dați în clocot 2-3 minute.

Opriți focul și lăsați să se răcească din nou, acoperit cu o cârpă umedă. Când dulceața s-a răcit, o puteți pune în borcane, iar apoi le sterilizați pentru o păstrare mai bună în sezonul rece.

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton