Rețeta de cataif, cu care se prepară ciocolata Dubai, mărul discordiei dintre bucătăresele Jamila și Stela Stratulat. "Nu este corect față de mine. Am răbdat prea mult!"

.

Ciocolata Dubai, al cărei ingredient principal este cataiful, pare a fi mobilul unui nou scandal în online, între bucătărese celebre. Astfel, Jamila a publicat recent rețeta de cataif, așa încât cei curioși să guste ciocolata Dubai să și-o poată găti acasă, iar fanii ei au atacat-o apoi pe o altă bucătăreasă apreciată, Stela Stratulat, pe motiv că aceasta din urmă i-a furat ideea Jamilei. Stela Stratulat susține că situația stă fix invers.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Ciocolata Dubai face furori în online și este virală în toată lumea, pe rețelele de socializare. Evident că a atras și atenția celor pasionați de gătit, care au încercat rețeta și au adaptat-o pentru fanii lor din online. Jamila nu a rămas nici ea mai prejos și le-a arătat urmăritorilor săi cum să prepare acasă cataiful, ingredientul principal din ciocolata Dubai.

30728484_2072129746403317_1562153633611513856_n30728484_2072129746403317_1562153633611513856_n

Stela Stratulat și Jamila, la un pas de ceartă din cauza rețetei de cataif, ingredientul din ciocolata Dubai

După ce Jamila a postat pe YouTube rețeta de cataif pentru fanii săi care vor să facă acasă ciocolata Dubai, bucătăreasa Stela Stratulat a distribuit și ea câteva rețete de deserturi cu cataif, pe contul său de Facebook, unde este urmărită de peste 160 de mii de oameni.

Imediat a fost atacată de unii dintre fanii Jamilei, pe motiv că s-a inspirat din rețeta acesteia de cataif sau chiar că i-a furat ideile. „Ai văzut la Jamila!”, i-a scris cineva Stelei Stratulat, pe Facebook, iar replica bucătăresei nu a întârziat să apară: „Rușine pentru așa comentariu. De asta mă doare când îmi copiază rețetele”.

Stela Stratulat s-a apărat și a demonstrat că rețeta ei de cataif a fost filmată și publicată pe YouTube acum câțiva ani, când nu auzise nimeni de ciocolata Dubai, iar inspirația sa a fost bucătăria grecească.

Fanele Jamilei, vă rog mult de tot încetați cu hate-ul! Eu am prezentat rețeta de cataif, pe YouTube, acum câțiva ani. Tot respectul pentru Jamila, dar nu este corect față de mine, să intrați pe postarea mea cu învinuiri. Poate Jamila a preluat rețeta de la mine? Nu știu, nu am văzut ce postează Jamila, dar știu ca eu nu mă uit în curtea altuia.

P.S. Nu tolerez agresivitatea. Am răbdat prea mult!„, a scris Stela Stratulat pe Facebook, postare la care a primit sute de reacții și încurajări de la alte bucătărese cunoscute în online.

Facebook naște monștri, din păcate. Sunt convinsă de faptul că Jamila nu încurajează așa ceva, pentru că toate avem parte de hate, iar ea are parte, la rândul ei, de suficient hate de la ,,fanii' altor bloggerițe. Există oameni și neoameni, personaje care așa se simt bine, dând cu pietre. Dă-le block, fară explicații. (…) Am văzut demult și ciocolata Dubai, dar și rețetă de cataif, nu mai stiu pe unde, dar de pe la începutul anului, cu mult înainte să le posteze Jamila. Nu stiu dacă voi face eu ciocolata aia, nu prea mă încântă. E loc pentru toți sub soare„, a comentat și Gina Bradea.

Citește și: „A venit după ani de șicanări. Mi s-a părut abuziv'. Jamila rupe tăcerea despre scandalul cu bucătăreasa Laura Laurențiu

Citește și: „Nu este și nu a fost niciodată despre bani'. Jamila a pierdut procesul intentat Laurei Laurențiu, în scandalul „Ecler la tavă'

Citește și: Ștefan Bănică i-a spus fiului său, inițial, să nu se facă artist. Radu Ștefan Bănică: „Tata mi-a spus să mă fac bucătar sau doctor. Ulterior, ca sfat…' / EXCLUSIV

Jamila a postat rețeta de cataif, ingredientul din ciocolata Dubai

Rețeta de cataif propusă de Jamila este foarte simplă și ușor de făcut. „Partea bună e că fideaua această este simplu de făcut, arată că cea din comerț și devine la fel de crocantă când este rumenită. Dacă aveți zi liberă și vreți să vă relaxați, puneți-vă serialul preferat și faceți și voi această fidea pentru cataif', spune Jamila.

Aveți nevoie de 120 grame de făină, 60 de grame de amidon de porumb, 250 de ml de apă, 30 ml de ulei și puțină sare.

Într-un recipient se pun toate ingredientele: în apa la temperatura camerei se adaugă ulei de floarea soarelui, făină, amidonul de porumb și puțină sare. Apoi folosim mixerul vertical vom omogeniza totul, voi avea o pastă ca cea de clătite, să nu aibă deloc cocoloașe.

Compoziția se pune într-o sticlă din plastic, de 0.5 litri, iar dopul se găurește cu un ac încins, așa încât din compoziția de cataif să se formeze tăieței subțiri, într-o tigaie încinsă. Ulterior, se respectă rețeta de cicolată Dubai, pas cu pas, însă cu cataif făcut în casă.

Jamila a pierdut procesul intentat Laurei Laurențiu, în scandalul „Ecler la tavă'

În martie anul acesta, Jamila a pierdut definitiv procesul intentat Laurei Laurențiu, în scandalul „Ecler la tavă’, de pe urma căruia spera să fie despăgubită. După o luptă juridică care a durat mai bine de patru ani, procesul dintre Jamila și Laura Laurențiu s-a încheiat definitiv în favoarea celei din urmă.

Disputa a pornit după ce Jamilei i-a fost blocat canalul de Youtube pentru 17 zile, în 2019, la cererea Laurei Laurențiu, care ar fi prezentat rețeta eclerului la tavă cu trei ani înaintea Jamilei.

Jamila spera să obțină despăgubiri de 5000 de euro, după ce a fost blocată pe Youtube în 2019, vreme de 17 zile. Magistrații au considerat că Laura Laurențiu a difuzat prima în România rețeta acestei prăjituri, astfel că Jamila va trebui să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei celei pe care a pârât-o în justiție.

„M-a deranjat că clipul ei avea exact același titlu, că imaginea ilustrativă a videoclipului reproducea până și poziția imaginii mele ilustrative, că practic promitea același lucru publicului, publicul era deja în confuzie. Ca aspect, în orice caz e identică, în privința ingredientelor folosite, sunt substituite unele grăsimi cu altele. Dacă ar fi menționat că s-a inspirat de la mine, eu aș fi felicitat-o pentru cât de frumos i-a ieșit’, a explicat Laura Laurențiu în declarațiile sale.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton