Jeleu de struguri - cea mai simplă și ușoară rețetă

.

Este sezonul strugurilor și jeleul este unul dintre cele mai delicioase deserturi care pot fi pregătite din aceste fructe. Jeleul din struguri este extrem de ușor de preparat, rețeta este simplă și cu siguranță va fi apreciat de întreaga familie. Cum se prepară jeleul din struguri, așadar.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Pregătește toamna câteva borcane cu jeleu de struguri și vei avea un desert delicios toată iarna. Este mai aromat și mai delicat decât gemul de struguri sau alte dulcețuri din fructe. Iată pas cu pas cum îl poți pregăti rapid, cu ingrediente simple.

Ce ingrediente se folosc la jeleul de struguri

Strugurii sunt foarte dulci, mai ales toamna târziu, după ce au fost lăsați să se coacă bine pe coarda viței de vie. Cu toate acestea, un jeleu bun necesită o cantitate destul de mare de zahăr, potrivit libertateapentrufemei.ro.


În general, se folosește o cantitate de zahăr pe jumătate din cantitatea de struguri. Astfel, la 500 g de boabe de struguri se folosește o cantitate de 250 g de zahăr. În cazul în care strugurii sunt foarte dulci, se poate reduce cantitatea de zahăr sau se pune puțin mai multă zeamă de lămâie.

Citește și: Fiica lui Alec Baldwin își apără tatăl, după ce a ucis o actriță, la filmări:„Eşti cea mai dezgustătoare…

Citește și: Cine este Andreea, prima asistentă TV transgender din România.Are o relație de 8 ani


Citește și: Culiță Sterp a împlinit 29 de ani. Cine l-a făcut să plângă de ziua lui:„Exact ca un tată

Cum se prepară jeleul de struguri

Se aleg boabe mari și bine coapte de struguri, fie albi, fie negri. Jeleul din struguri negri este întotdeauna mai parfumat decât cel din struguri albi.

Boabele de struguri se spală bine, se mixează la robot și se strecoară zeama folosind o sită cu ochiuri fine, eventual o strecurătoare pentru făină.


Zeama de struguri în care sunt și urme fine de pulpă de la boabe se pune la foc potrivit până dă în clocot. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul atât cât este necesar. La 500 g de struguri, se pot folosi 3 linguri de zeamă de lămâie și 200 – 250 g de zahăr.

Se ia vasul de pe foc și se adaugă gelatina. Se toarnă jeleul în borcane mici, sterilizate în prealabil și se lasă până se întărește și capătă un luciu frumos.

A doua zi, borcanele se acoperă cu capace sau cu folie de celofan și se pun la păstrare în cămară.


Cum se mănâncă jeleul de struguri

Un jeleu de struguri aromat completează de minune un platou cu nuci, fructe uscate, biscuiți și brânzeturi în zilele de Sărbătoare.

Jeleul de struguri poate decora prăjiturile cu cremă de vanilie sau torturile cu mai multe straturi de blat și cremă. El poate fi folosit și ca liant între straturile de cremă și blaturi.


Un jeleu dulce poate contrasta plăcut cu felii de friptură rece și picantă de pui sau de curcan.