Mâncare de brozbe. Acest preparat este orginar din zona Banatului, iar rețeta datează de sute de ani. „Brozbele' reprezintă napi, plantă care se cultivă în zone restrânse din Ardeal și Banat. Dacă vreți să încercați o rețetă românească veche, mai jos veți regăsi pașii necesari. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Mâncare de brozbe. Se pare că acest preparat are influențe sârbești după denumire și este destul de poplar în zona Banatului. Termenul „brozbe' poate avea mai multe înțelesuri în funcție de zona geografică. Spre exemplu, în zona Banatului, „brozbele' reprezintă atât sfecla, cât și napii. În Moldova, termenul face referire la varză, iar în Ardeal la gulii.
Citește și: Rețetă de pui Kiev
Citește și: Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane
Citește și: Rețetă de dolmas sau sarmale turcești
Citește și: Rețetă de supă de curcan cu găluște
Mâncare de brozbe – Ingrediente
Brozbe – napi (pot fi înlocuiți cu sfeclă roșie)
Un ciolan sau carne de porc
Făină
Ulei
Piper și sare după gust
Smântână (pentru servire)
Mâncare de brozbe – Mod de preparare
1. Se curăță brozbele bine și se dau prin răzătoare. Ulterior, acestea se călesc cu o ceapă tăiată mărunt în tigaie.
2. Peste legume, se pune un ciolan crud sau carne de porc și se lasă pe foc până se înmoaie carnea.
3. În această etapă, se presară puțină făină, apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsați încă 10 minute pe foc, potrivit unica.ro.
4. La final, puteți pune smântănă în preparat. Poftă bună!